Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 08:25

Η ηθοποιός Αγγελική Δαλιάνη στην "Ε": “Την Καλαμάτα τη νιώθω πατρίδα μου”

Γράφτηκε από τον
Η ηθοποιός Αγγελική Δαλιάνη στην "Ε": “Την Καλαμάτα τη νιώθω πατρίδα μου”

H Αγγελική Δαλιάνη είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός που ξεχωρίζει για την καλοσύνη της εντός αλλά και εκτός επαγγέλματος.

Εγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη σειρά του Mega "Μαρία η άσχημη". Μετά το τέλος της σειράς θέλησε να δώσει προτεραιότητα στην προσωπική της ζωή ενώ πέρυσι έκανε δυναμική επανεμφάνιση μέσα από τη σειρά "Επιστροφή". Η γνωστή ηθοποιός έχει παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, Μάνο Παπαγιάννη και έχει αποκτήσει μαζί του δύο παιδιά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Ε" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιστροφή της στην τηλεόραση, στις φάρσες του συζύγου της, αλλά και στην Καλαμάτα την οποία νιώθει πατρίδα της.

- Μετά από αρκετά χρόνια αποχής επιστρέψατε δυναμικά στη TV. Θα σας δούμε κάπου τη φετινή σεζόν;

Για τη φετινή σεζόν δεν έχει προκύψει κάτι ανακοινώσιμο. Συζητάω κάποια πράγματα αλλά για την καινούργια χρονιά. Πέρυσι ευχαριστήθηκα πολύ τη συμμετοχή μου στη σειρά "Επιστροφή", η οποία είχε μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Ηταν ένας ρόλος που ήθελα πολύ να κάνω.

- Ο ρόλος σας στην "Επιστροφή" είχε πιο αυστηρό ύφος απ' ό,τι σας έχει συνηθίσει το κοινό. Εχετε κάποια προτίμηση ως προς το υποκριτικό προφίλ σας;

Δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις, μου αρέσει να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα και κάθε φορά να... πωρώνομαι με κάτι καινούργιο. Το γεγονός πως ο ρόλος της τηλεοπτικής Αθηνάς είχε αυτή την ιδιοσυγκρασία ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ. Ηθελα να κάνω κάτι διαφορετικό και να δω πώς αυτό το διαφορετικό μπορεί να περάσει στους τηλεθεατές σε σχέση με αυτό που με έχουν συνηθίσει.

- Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε μια παρόμοια σειρά;

Γιατί όχι. Ο κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του ιστορία αλλά και διαφορετικότητα. Μου αρέσει πάντως, για να είμαι ειλικρινής, και η κωμωδία πολύ, οπότε αν προέκυπτε μια τέτοια δουλειά δεν θα έλεγα όχι. Γενικά σε κάθε μου δουλειά νιώθω σαν να ξεκινάει κάτι από την αρχή.

- Τι σας έκανε και επιλέξατε να γίνετε ηθοποιός;

Την απόφαση αυτή την πήρα αφότου είχα τελειώσει το πρώτο έτος της Δραματικής Σχολής. Ξεκίνησα να σπουδάζω ηθοποιία σαν χόμπι αλλά και ως σπουδή, γιατί είναι ένας χώρος που σε κάνει να δουλεύεις πολύ με τον εαυτό σου. Τελειώνοντας το πρώτο έτος η αλήθεια είναι πως ένιωσα πως μου μπήκε αυτό το "μικρόβιο" -όπως το λένε πολλοί συνάδελφοι- και εκεί αποφάσισα ότι θα τελειώσω και τα επόμενα έτη, βλέποντας το χώρο πλέον επαγγελματικά. Νιώθω χαρούμενη μέσα από αυτή τη δουλειά και αυτό είναι σημαντικό.

- Τα τελευταία χρόνια έχετε δώσει αρκετές παραστάσεις στο θέατρο. Ηταν επιλογή σας να δουλέψετε περισσότερο σε αυτό το χώρο;

Θέατρο κάνω συνέχεια, έκανα φανταστείτε πριν καν τελειώσω τη σχολή μου. Επειδή ήταν αρκετά τα χρόνια που δεν έκανα τηλεόραση, συνέβησαν όλα, δηλαδή κάποιες φορές ήταν από επιλογή και κάποιες φορές όχι, απλά δεν προέκυπτε. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως περάσαμε μια αρκετά δύσκολη περίοδο στον χώρο της τηλεόρασης, λόγω κρίσης.

- Στο δίλημμα τηλεόραση ή θέατρο τι θα απαντούσατε;

Δεν θα ήθελα να τα συγκρίνω, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμένα αυτό που μου αρέσει πολύ είναι να ερμηνεύω ρόλους. Δεν με πειράζει το μέσο στο οποίο θα ερμηνεύσω τον εκάστοτε ρόλο. Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό μού αρέσει τόσο η τηλεόραση όσο και το θέατρο. Επίσης μου αρέσει πολύ ο κινηματογράφος, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια συνεργασία. Θα ήθελα να δοκιμάσω να εργαστώ και σε αυτό το χώρο, νιώθοντας και αυτή την εμπειρία.

- Ο κόσμος σας γνώρισε μέσα από τη γνωστή σειρά "Μαρία η άσχημη". Τι ήταν αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει τόσο;

Ο συγκεκριμένος ρόλος και η συγκεκριμένη ιστορία είχαν παγκόσμια επιτυχία μιας και είχε παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Αυτό που ξεχώρισε τη Μαρία ήταν η καθαρότητα του χαρακτήρα της και η ανάγκη του κόσμου να είναι υπέρ του αδύνατου και του ανυπεράσπιστου. Γενικότερα ταυτιζόμαστε με το καλό. Ακόμα και ένα βιβλίο να διαβάσουμε, μια ταινία να δούμε, θέλουμε το καλό, δεν θέλουμε ποτέ να κερδίσει ο κακός.

- Υπάρχει κάποια σειρά που σας άρεσε στο παρελθόν και θα θέλατε να παίξετε σε αυτή;

Θα σας πω την πρώτη σειρά που μου ήρθε στο μυαλό, παρότι τότε δεν ήμουν ηθοποιός. Είναι το "Λόγω Τιμής" το οποίο παίχτηκε πριν από 20 χρόνια. Και τώρα φυσικά είμαι φανατική τηλεθεάτρια. Εκείνα τα χρόνια πήγαινα σχολείο και ουσιαστικά ταυτιζόμασταν με τους ήρωες του έργου λόγω ηλικίας. Αν ήμουν λοιπόν ηθοποιός τότε, θα ήθελα με χαρά να παίξω εκεί.

- Είναι εύκολο για μια ηθοποιό να συνδυάζει καριέρα και οικογένεια;

Είναι τόσο εύκολο και τόσο δύσκολο όσο είναι για οποιαδήποτε άλλη εργαζόμενη μητέρα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθερό ωράριο είναι κάτι που δεν σου επιτρέπει να οργανωθείς όπως πρέπει, αλλά για να σας είμαι ειλικρινής αυτό μου αρέσει. Νομίζω πως δεν θα μου άρεσε η ρουτίνα.

- Εχετε γίνει κατά καιρούς "θύμα" από τις φάρσες του συζύγου σας. Πλέον είστε υποψιασμένη;

Αυτό το κάνει χρόνια τώρα, πέρα από τα βίντεο που ανεβάζει στο instagram. Οσα χρόνια και να περάσουν, νομίζω πως ποτέ δε θα είμαι υποψιασμένη. Από την πλευρά μου είχα κάνει μια αντίστοιχη, αλλά στη συνέχεια σταμάτησα. Για να κάνεις πάντως κάτι τέτοιο σωστά, χρειάζεται ευρηματικότητα και οργάνωση.

- Ποια είναι ακριβώς η καταγωγή σας από τη Μεσσηνία;

Είναι και οι δύο μου γονείς από τη Μεσσηνία. Ο μπαμπάς μου είναι από το Πήδημα και η μαμά μου από την Αμφεια. Εγώ έχω γεννηθεί στην Αθήνα αλλά προσωπικά την Καλαμάτα τη νιώθω πατρίδα μου, μιας και τα καλοκαίρια με τη γιαγιά και τον παππού τα έχω περάσει εκεί, έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις. Γενικότερα ερχόμαστε συχνά, κυρίως τα καλοκαίρια, γιατί η Καλαμάτα είναι πολύ κοντά στην Αθήνα. Επίσης έχουμε πολλούς συγγενείς στην πόλη οπότε ερχόμαστε και για άλλες περιστάσεις, όχι μόνο για διακοπές.

- Τα τελευταία χρόνια ανεβάζετε εξαιρετικές φωτογραφίες στα social media με θέα τον Μεσσηνιακό Κόλπο από τις διακοπές σας. Ποιο σημείο είναι αυτό;

Είναι από τη Βέργα. Είναι το αγαπημένο μου μέρος το καλοκαίρι στη Μεσσηνία, μετά το χωριό μου βέβαια, το Πήδημα. Εκείνο το σημείο πάντως πιστεύω πως είναι από τα καλύτερα της πόλης, προσφέροντας μοναδική θέα.

- Τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε στην Καλαμάτα;

Το νιώθω τόσο δικό μου το μέρος που πραγματικά μου αρέσουν όλα. Η Καλαμάτα ως πόλη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που σφύζει από ζωή είναι ό,τι καλύτερο για διακοπές, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα. Επίσης τα γραφικά χωριά που την πλαισιώνουν είναι υπέροχα, οι παραλίες της είναι μοναδικές, ενώ πάρα πολύ ωραία είναι και τα πανηγύρια που γίνονται κάθε Αύγουστο.


NEWSLETTER