Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 21:42

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος δεν περιμένει για το δρόμο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος αποφάσισε, για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, “να συνεχιστεί η διαδικασία που είχε ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση από τον κόμβο του Αεροδρομίου Καλαμάτας έως την Μεθώνη, η οποία επιτρέπει και την τμηματική του παράδοση”.

Και ζητεί “να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος πήρε πρωτοβουλία κι έσπευσε, προέτρεξε, καταδεικνύοντας ότι το σημαντικό αυτό οδικό έργο είναι πρώτης προτεραιότητας για το δήμο. Είναι έργο ζωής και ανάπτυξης για όλη τη Μεσσηνία, από τους Γαργαλιάνους, τη Χώρα, την Πύλο, τη Μεθώνη, μέχρι τη Φοινικούντα, την Κορώνη και το Πεταλίδι.

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος “καίγεται” και δεν περιμένει τον υπουργό να έρθει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Μεσσηνία, αλλά ζητεί ενωμένος, ενιαίος, με το δήμαρχο και τους επικεφαλής των μειοψηφιών να τον συναντήσουν άμεσα και να του εξηγήσουν. Να του πουν και να του ξεκαθαρίσουν ότι για να πάει ένας επισκέπτης από χώρα της Ευρώπης, από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, στη Μεθώνη και τη Φοινικούντα, θα κάνει 1 και 1,5 ώρα, κινδυνεύοντας να σκοτωθεί. Τον ίδιο κίνδυνο θα νιώσει και ο επισκέπτης που θα φθάσει από την Αθήνα, από τον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα” στον κυκλικό κόμβο, 100 μέτρα από το αεροδρόμιο.

Ο δρόμος αυτός προς Μεθώνη δεν μπορεί να περιμένει άλλο, οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

“Ενα έργο που αποτελεί όραμα δεκαετιών για τους συνδημότες μας και συνδέεται άρρηκτα με την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, λόγω της μεγάλης προστιθέμενης αξίας που θα δώσει στον τόπο μας, ένα έργο που πρωτίστως ενδιαφέρει τον Δήμο Πύλου - Νέστορος”, όπως τονίστηκε στο Συμβούλιο.