Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 17:50

Η πρόσβαση στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Η πρόσβαση στην Αρχαία Μεσσήνη

Ανεξάρτητα από τις προεκλογικές φιέστες και υποσχέσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη η εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη παραμένει ζητούμενο και θα πρέπει να απασχολεί όχι μόνο τους πολιτικούς αλλά όλους τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Σε κάθε περίπτωση η νέα υπόσχεση του κ. Τατούλη για βελτίωση της επαρχιακής οδού Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη με προϋπολογισμό 40 εκ. ευρώ και αόριστο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μάλλον θα πρέπει να επανεξεταστεί γιατί υπάρχει κίνδυνος να περάσουν άλλα οκτώ χρόνια και να μην έχει κατασκευαστεί ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου.

Σε ανύποπτο χρόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έχει υποστηρίξει ότι η καλύτερη διαδρομή για την Αρχαία Μεσσήνη είναι αυτή που θα ξεκινά από τα διόδια των Αρφαρών και περνώντας έξω από το Πλατύ θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Α7 με την Αρχαία Μεσσήνη αλλά και τον Μελιγαλά. Μια γρήγορη ματιά στο χάρτη της περιοχής θα πείσει και τον πιο δύσπιστο πολίτη ότι η πρόταση του κ. Νίκα όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά εξοικονομεί και πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν (για παράδειγμα) στη βελτίωση του δρόμου για τη Μάνη. Αν μάλιστα στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης ο "Μορέας" αναλάβει και την κατασκευή του δρόμου από τα διόδια των Αρφαρών έως τη Βαλύρα, τότε οι φορολογούμενοι θα έχουν τουλάχιστον έναν λόγο για να πιστέψουν ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν τα έχουν κάνει πλακάκια με τους πολιτικούς ώστε να εισπράττουν αποζημιώσεις για τη χαμηλή κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 17:52

NEWSLETTER