Ο Εδέσσης Ιωήλ για τους Ιερείς που χρησιμοποιούν πλαστικά κουταλάκια

Εδέσσης Ιωήλ: Εν μέσω πανδημίας ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ στέλνει μήνυμα πίστης και θάρρους στους πιστούς της Πέλλας αλλά και τους απανταχού Ορθοδόξους.

Ο Σεβασμιότατος λόγο για τον Κορωνοϊό αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική μας εκκλησία, τόσο σε επίπεδο κοινωνικών δράσεων και φιλανθρωπίας όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

Ενδεικτικά η Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας δαπανά πάνω από 1 εκ ευρώ ετησίως για συσσίτια και για στήριξη των ευπαθών ομάδων της Πέλλας.

Βέβαια ξεκαθαρίζει πως τα μέτρα της Κυβέρνησης ήταν αναγκαία για τον περιορισμό της φοβέρας νόσου.

Ο ποιμενάρχης με το θείο λόγο που τον διακρίνει τονίζει πως το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας δεν είναι τρόπος μετάδοσης ασθενειών, όπως και τα ιερά κειμήλια της Εκκλησίας μας.

Παράλληλα περιγράφει τον τρόπο που θα μπορέσουν οι πιστοί να κάνουν το σπίτι τους, κατ’ οίκον εκκλησία τις δύσκολες αυτές ώρες. Ακόμη απαντά σε ερώτηση για την ευχή που συνέγραψε για τον Κορωνοϊό.

Ενώ ασκεί έντονη κριτική θεολογικού περιεχομένου σε ιερέα της Μητρόπολης μας αλλά και σε άλλους ιερείς που χρησιμοποίησαν πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσεως.

Ακόμη υπερασπίζεται και τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων για την άδικη κριτική που δέχεται, με αφορμή την τοποθέτηση του για τον Μέγα Αγιασμό.

Ο Σεβασμιότατος ξεκαθαρίζει πως είναι αδύνατον να εορταστεί το Πάσχα σε διαφορετική ημερομηνία από την προβλεπόμενη, ενώ παρουσιάζει την πρόταση του για την μεγάλη εβδομάδα.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!