Η Sardine Digital Media καινοτομεί ξανά με τη νέα επαναστατική εφαρμογή της των εικονικών περιηγήσεων και σας βάζει στα άδυτα του Ταξιάρχη με ένα μόνο κλικ!

Εντυπωσιακή εικονική περιήγηση στον Ταξιάρχη Μανταμάδου!

05/10/2016 - 22:12

Η πρώτη εφαρμογή της εικονικής περιήγησης της «Sardine Digital Media», έγινε για το πιο διάσημο προσκύνημα της Λέσβου, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών του Μανταμάδου, που αποτελεί βεβαίως και πόλο έλξης για χιλιάδες κάθε χρόνο προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Για την υλοποίηση της χρειάστηκαν πάνω από 15.000 φωτογραφικά καρέ για 28 σημεία Gigapixel ανάλυσης, ενώ η δουλειά είχε συνολικό μέγεθος λίγο πάνω από 1 Terabyte.

Η Επικοινωνία Αιγαίου που εκδίδει την εφημερίδα «Εμπρός» είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το νέο ολοκαίνουργιο προϊόν της που δημιούργησε η «Sardine Digital Media» η οποία καινοτομεί για μία ακόμη φορά στον χώρο των ηλεκτρονικών εφαρμογών. Αυτό δεν είναι άλλο από την εικονική περιήγηση 360° που αποτελεί τον πιο ρεαλιστικό τρόπο προβολής ενός χώρου μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας ή του tablet σας και αλλάζει επαναστατικά τα δεδομένα στις μεθόδους προβολής των επιχειρήσεων ή των χώρων μαζικού ενδιαφέροντος.

 

Η πρώτη εφαρμογή της εικονικής περιήγησης της «Sardine Digital Media», έγινε για το πιο διάσημο προσκύνημα της Λέσβου, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών του Μανταμάδου, που αποτελεί βεβαίως και πόλο έλξης για χιλιάδες κάθε χρόνο προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Για την υλοποίηση της χρειάστηκαν πάνω από 15.000 φωτογραφικά καρέ για 28 σημεία Gigapixel ανάλυσης, ενώ η δουλειά είχε συνολικό μέγεθος λίγο πάνω από 1 Terabyte. 

 

Όπως εξηγούν οι συντελεστές των Sardine Digital Media για τη νέα δουλειά τους, οι εικονικές περιηγήσεις (virtual tours) αποτελούν τον πιο ρεαλιστικό τρόπο προβολής ενός χώρου μέσα από μια οθόνη και δημιουργούνται με σφαιρικές πανοραμικές φωτογραφήσεις 360x180 μοιρών σε πολύ μεγάλο αριθμό, που συνδυάζονται μεταξύ τους με ειδικό λογισμικό. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρου του ναού και να αλληλεπιδράσουν με σημεία ενδιαφέροντος αντλώντας επιπλέον πληροφορίες.

 

Ο τρόπος χρήσης της εφαρμογής είναι πανεύκολη και μπορείτε να περιηγηθείτε άμεσα και να θαυμάστε την ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη σε απαράμιλλη ποιότητα, αλλά και να περιηγηθείτε στο Ιερό του ναού να ανακαλύψτε τα Άγια λείψανα των σφαγιασθέντων μοναχών και να δείτε με εξονυχιστική λεπτομέρεια τις αγιογραφίες και τα ιερά κειμήλια και πολλά άλλα που ίσως δεν έχουν πέσει στην αντίληψή σας ως σήμερα. Όλα αυτά σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που συνθέτει η εικόνα και οι ψαλμωδίες του Μιχαήλ Άνθιμου Δήσσου.

H προσέγγιση των συντελεστών

Όπως σημειώνουν ξανά στο «Ε» οι συντελεστές των Sardine Digital Media Σταμάτης Γιαννάκης, Κώστας Σκαρλάτος και Μπαλής Μαντζουράνης η μοναδικότητα και το μέγεθος του προσκυνήματος, όσο και η διάθεσή τους να βγει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα μας οδήγησαν στο να θέσουν υψηλά στάνταρ και προδιαγραφές ποιότητας.

Η δουλειά είχε υψηλές φωτογραφικές απαιτήσεις, ιδιαίτερα στους εσωτερικούς χώρους που είχαν δύσκολες φωτιστικές συνθήκες. Έτσι κάναμε χρήση φωτογραφικών μηχανών DSLR υψηλής ανάλυσης, και εφαρμόσαμε τεχνικές HDR και focus stacking. Υπήρξαν σημεία που χρειάστηκαν πάνω από 2000 φωτογραφικά καρέ για να βγει το τέλειο αποτέλεσμα. Σημεία όπως το κέντρο του ναού προγραμματίστηκε να φωτογραφηθούν συγκεκριμένη εποχή και ώρα της ημέρας ώστε να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες φωτιστικές συνθήκες και συγκεκριμένα το να μπαίνει το φως του ήλιου από τα παράθυρα κάνοντας αυτές τις χαρακτηριστικές ακτίνες. Οι ιδιαίτεροι χρωματισμοί του ναού και των εικόνων τους οδήγησαν στην εφαρμογή μιας λεπτομερούς διαδικασίας για την εύρεση του σωστού white balance ώστε να γίνει η βέλτιστη δυνατή απόδοση των χρωμάτων.

Ένα σοβαρό θέμα που αντιμετώπισαν ήταν οι αντανακλάσεις στα τζάμια που είναι μπροστά στις εικόνες. Σε κάποιες έγινε προσωρινή αφαίρεση τους, ενώ σε άλλες έγινε χρήση μαύρου πανιού πίσω από τη φωτογραφική μηχανή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην εικονική περιήγηση υπάρχουν τα αυθεντικά κείμενα με την ιστορία της μονής, τα οποία τα αφηγείται ο Πατέρας Ευστράτιος Δήσσος που ηχογραφήθηκε σε στούντιο για το σκοπό αυτό.

Προς το τέλος της δουλειάς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και ένα εναέριο πανόραμα με το οποίο θα ξεκινά η εικονική περιήγηση, ώστε να μπορεί να δει ο επισκέπτης τον χώρο από ψηλά και να μεταβεί εύκολα σε απομακρυσμένα σημεία όπως το εξωκκλήσι του Αγιάσματος.

Δοκιμάστε το είναι πολύ απλό!

Περιηγηθείτε στην Ιερά Μονή των Ταξιαρχών Μανταμάδου και δοκιμάστε τη νέα εφαρμογή

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Sardine Digital Media και δείτε τις λεπτομέρεις για την Κατασκευή ιστοσελίδας και εικονικής περιήγησης 360ο VR Tour

 

www.taxiarhismantamadou.gr/

www.sardine.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το νέο προϊόν των εικονικών περιηγήσεων και για επικοινωνία με τη Sardine Digital Media 

  • T. 22510 27804

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey