43χρονος παρέσυρε και εγκατέλειψε με το αυτοκίνητό του, έναν 16χρονο που κατέληξε τελικά στο «Βοστάνειο»

Θρήνος και δριμύ κατηγορώ στην Άντισσα!

23/02/2016 - 14:23

Σοκαρισμένη είναι από το Σάββατο το βράδυ, η κοινωνία της Άντισσας στην είδηση ότι ο ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό 16χρονος Κώστας παρασύρθηκε πεζός από το αυτοκίνητο ενός ασυνείδητου 43χρονου!

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ώρα 1.14 το πρωί. Αργά το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο 16χρονος Κώστας που από το Σάββατο το βράδυ έδινε σκλήρη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, υπέκυψε στα τραύματα του. Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του χωριού από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα από την απώλεια του 16χρονου παιδιού.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Άντισσα

Σοκαρισμένη είναι από το Σάββατο το βράδυ, η κοινωνία της Άντισσας στην είδηση ότι ο ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό 16χρονος Κώστας παρασύρθηκε πεζός από το αυτοκίνητο ενός ασυνείδητου 43χρονου!

Το σοκ των κατοίκων του χωριού, γρήγορα μετατράπηκε σε οργή, καθώς ο 16χρονος χαροπάλεψε δύο ημέρες στην εντατική του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου με σοβαρές επιπλοκές στον εγκέφαλο, που οφείλονται αφενός στο σφοδρό χτύπημα του αυτοκινήτου, αφετέρου από το γεγονός ότι εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό και παρέμεινε αιμόφυρτος για πάνω από μία ώρα μέχρι να τον αντιληφθεί κάποιος γείτονας και να ειδοποιήσει ασθενοφόρο!

Για τον 43χρονο σχηματίστηκε δικογραφία η οποία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πριν χτυπήσει τον άτυχο Κώστα, κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο χωριό μεταξύ 7 και 8 το απόγευμα (!), παραλίγο να παρασύρει στην τρελή του πορεία και μία παρέα άλλων τεσσάρων ανηλίκων, πριν προκαλέσει το ατύχημα και τη σύγκρουση με τον άτυχο 16χρονο!

Μπορεί ο τραγικός θάνατος του διάσημου τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη την περασμένη Παρασκευή στην άσφαλτο, να προκάλεσε σοκ σε όλη τη χώρα, ωστόσο στη Λέσβο οι δρόμοι παραμένουν «κίνδυνος - θάνατος» για πολλούς λόγους, που δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου. Αλλά ξεκάθαρα με την παντελή έλλειψη οδηγικής παιδείας και γενικότερα… παιδείας και συνείδησης, θα προσθέταμε εμείς.

Τρελή πορεία!
Κι αυτό σημειώνεται γιατί είναι δύσκολο κανείς να βρει δικαιολογία στον 43χρονο, που νωρίς το απόγευμα πάτησε… γκάζια μέσα στο χωριό της Άντισσας, με αυτόπτες μάρτυρες να υποστηρίζουν στο «Ε» ότι παραλίγο να χτυπήσει στο διάβα του και μία παρέα ανηλίκων, που περπατούσαν αμέριμνοι και είδαν το… χάρο με τα μάτια τους!

Τον ίδιο χάρο που τελικά αντιπάλεψε από το Σάββατο το βράδυ ο 16χρονος Κώστας, ο οποίος δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός με τους συνομήλικους του που γλίτωσαν. Το αυτοκίνητο του 43χρονου τον χτύπησε στην έξοδο ακριβώς του χωριού και συνέχισε την πορεία του με άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 16χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και σύμφωνα με τους γιατρούς, που δίνουν από προχθές μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, έμεινε εκεί αβοήθητος για πάνω από μία ώρα, μέχρι να γίνει τελικά αντιληπτός από κάποιον γείτονα που άκουσε τον Κώστα να φωνάζει από τους πόνους και ειδοποίησε το ασθενοφόρο.

Η μία αυτή ώρα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, είναι και εκείνη που έκανε την κατάσταση του μικρού να θεωρείται κρίσιμη, καθώς η έλλειψη οξυγόνου στο διάστημα αυτό, είναι και εκείνη που επιβάρυνε τις βλάβες που υπέστη ο εγκέφαλός του. Μέχρι χθες το απόγευμα, η κατάσταση του νεαρού εξακολουθούσε να χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να τον χάνουν τελικά τα ξημερώματα Τρίτης.

Οργή στην Άντισσα
Στον αντίποδα, από την Αστυνομία επιβεβαιώνεται ότι εκείνος που παρέσυρε τον άτυχο Κώστα ήταν ο 43χρονος και ότι σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του, η οποία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.

Ωστόσο επειδή στο χωριό η κατάσταση είναι έκρυθμη από το συμβάν αυτό, με πολλούς να πνέουν τα μένεα για τον οδηγό (που είναι εξαφανισμένος για ευνόητους λόγους και δεν βρίσκεται στο μαγαζί που διατηρεί), κυρίως λόγω του ότι φαίνεται πως τον εγκατέλειψε, προσέχει ιδιαίτερα την οποιαδήποτε διαρροή της προανάκρισης που ενεργεί για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Αυτό που οι περισσότεροι εξάγουν ως συμπέρασμα είναι ότι ο 43χρονος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, αλλά η κατάσταση του οδηγού θα απασχολήσει αργότερα.

Όπως και το γιατί δεν σταμάτησε αντιλαμβανόμενος ότι κάπου… χτύπησε, βάσει και των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων που θα υποβληθεί. Καθώς αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η κατάσταση του 16χρονου Κώστα, ο οποίος είναι από τις πιο αγαπητές φυσιογνωμίες στο χωριό.

Σε ηλικία μάλιστα οκτώ ετών, υπεβλήθη σε μία δύσκολη επέμβαση λόγω προβλήματος που είχε στην σπονδυλική του στήλη και σαν από τραγική ειρωνεία βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ να έχει συγκρουστεί με το ευαίσθητο κορμί του, με ένα ολόκληρο αυτοκίνητο…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey