«Υλοποιούμε όνειρα, αναπλάθουμε και αναδιαμορφώνουμε το χωριό μας»

Μια πρωτότυπη ιδέα του Συλλόγου Ηλιαχτίδα στον Μανταμάδο

10/05/2019 - 11:58

Ένα πολύ πρωτότυπο εγχείρημα πραγματοποιήθηκε χθες από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηλιαχτίδα, του Μανταμάδου. Έτσι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πράσινο, έγινε μια προσπάθεια για τη βελτίωση και τη διαμόρφωση κεντρικών σημείων του χωριού.



Ειδικότερα, με παρέμβαση και ευθύνη του συλλόγου «Ηλιαχτιδα» και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου, τοποθετήθηκε επιγραφή στην είσοδο του χωριού, που καλωσορίζει τους επισκέπτες στον παραδοσιακό Μανταμάδο. Η ιδιαίτερη αυτή πινακίδα καλωσορίσματος αντικατέστησε τις παλιές διαφημιστικές πινακίδες που υπήρχαν μέχρι πρότινος στο ίδιο σημείο.



Επιπλέον συνολικά 4 στάσεις λεωφορείων αναδιαμορφώθηκαν εικαστικά, βάφτηκαν, καθαρίστηκαν και τις θέσεις των άχρωμων ταμπλό των στάσεων αντικατέστησαν πανέμορφοι πίνακες ζωγραφικής οι οποίοι αναπαριστάν τις 4 εποχές, με κεντρικό πρωταγωνιστή μια ομπρέλα.



Ακόμα, οι στάσεις διαμορφώθηκαν σε μικρές βιβλιοθήκες, αφού κρεμάστηκαν με ευρηματικότητα λογοτεχνικά βιβλία και κόμικς, έτσι ώστε ο χρόνος αναμονής των επιβατών στη στάση να είναι ευχάριστος και επιμορφωτικός.



Παράλληλα τοποθετήθηκαν στην εσωτερική μεριά των στάσεων μαυροπίνακες με κιμωλίες, στους οποίους οι εν αναμονή επιβάτες μικροί και μεγάλοι μπορούν να ζωγραφίζουν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ηλιαχτίδα, Φωτεινή Κοντάρα, στο άμεσο μέλλον η ίδια εικαστική παρέμβαση θα αναδιαμορφώσει και τις υπόλοιπες στάσεις του χωριού του Μανταμάδου. Η ίδια μας διαβεβαίωσε πως οι πίνακες ζωγραφικής που πλαισιώνουν πλέον τις στάσεις φιλοτεχνήθηκαν από μελή του συλλόγου «Ηλιαχτίδα».  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey