Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αγιάσο και Μεγαλοχώρι

Σαρώνει τη Λέσβο ο Ηφαιστίωνας

07/01/2020 - 15:04 Ενημερώθηκε 07/01/2020 - 15:11

Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου από τα ξημερώματα της Δευτέρας όπου έκανε αισθητή την παρουσία του ο «Ηφαιστίωνας», με τσουχτερό κρύο θυελλώδεις βοριάδες και χιονοπτώσεις.

Τα πρώτα προβλήματα για το Δήμο Μυτιλήνης ξεκίνησαν από την περιοχή του Αμπελικού – Μεγάλης Λίμνης  όπου ανήμερα των Θεοφανείων έκλεισε ο δρόμος εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης.

Άμεσα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου έριξαν αλάτι και άνοιξαν το δρόμο, ενώ η προσπάθεια να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Αγιάσου Μιχ. Φραντζέσκο από χθες το βράδυ έκλεισε ο δρόμο από το Σανατόριο της Αγιάσου έως το ραντάρ, από το Μεγαλοχώρι έως το ραντάρ καθώς επίσης και το οδικό δίκτυο  Αμπελικού – Ακρασίου- Νεοχωρίου – Μεγαλοχωρίου.

«Δίνουμε μάχη να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς, σημειώνει ο Μ. Φραντζέσκος. Στην περιοχή της Αγιάσου επιχειρούν τα μηχανήματα του Δήμου μέχρι και αυτή τη στιγμή, ενώ στην περιοχή του Πλωμαρίου επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας. Ρίχνουμε συνεχώς αλάτι και παλεύουμε να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά τις βραδινές όπου σε αρκετά σημεία στο ορεινό οδικό δίκτυο και κυρίως στην Αγιάσο θα παγώσουν οι δρόμοι. Εντός του οικισμού επιχειρούμε μέχρι και αυτή την ώρα, ρίχνοντας αλάτι και καθαρίζοντας τους δρόμους στα σημεία που καλύπτονται από χιόνι».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης, αύριο θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Αγιάσου (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Νηπιαγωγείο) καθώς και το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο του Μεγαλοχωρίου.

Την ίδια ώρα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, τα κύρια προβλήματα όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιορ. Ιορδάνου, εντοπίζονται στον Πολιχνίτο.

«Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον έχουμε καθαρίσει όλους τους δρόμους από τα χιόνια και έχουμε ρίξει αλάτι. Προβλήματα είχαμε κυρίως σε Άγρα, Φίλια, Χίδηρα, Βατούσα, Ερεσό, Άντισσα, Σκαλοχώρι, Φίλια, όπου οι δρόμοι έκλεισαν λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση των μηχανημάτων μας και του προσωπικού που ήταν επί ποδός για πολλές ώρες, έσωσε την κατάσταση και αυτή τη στιγμή οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίσαμε τις προηγούμενες ώρες, στις περιοχές Βατούσα και Χίδηρα, όπου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έπεσαν κλαδιά δέντρων  πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ. Στην περιοχή έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΗ και με τη συνδρομή του προσωπικού του Δήμου μας, απομακρύνθηκαν τα κλαδιά και αποκαθίστανται σταδιακά οι βλάβες. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες.

Η μεγαλύτερη ζημιά ωστόσο σημειώθηκε στην περιοχή του Πολιχνίτου και ειδικότερα στο λιμανάκι της Νυφίδας. Εκεί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξεριζώθηκαν δέντρα τα οποία σήκωσαν την πλάκα του λιμανιού προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Ήδη ο Δήμος έχει καταθέσει αίτηση κύρηξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δημοτικών Ενοτήτων Ερεσού και Πολιχνίτου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Καλλονής άστεγοι πολίτες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με έξοδα του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου τα οποία θα πληρωθούν από την αντιμισθία του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey