Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου και η κόρη τους Αναστασία έχουν δει όλο το κόσμο με όχημα

«The World Off Road»: Η πολυταξιδεμένη οικογένεια πέρασε και από τη Λέσβο

22/04/2019 - 11:36 Ενημερώθηκε 22/04/2019 - 11:47

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο του «The World Off Road» βρέθηκε στους δρόμους και στα στενά της Μυτιλήνης, με σκοπός να γνωρίσει όλες τις ομορφιές του νησιού της Λέσβου. Πίσω από αυτό το βαν βρίσκεται η πολυταξιδεμένη οικογένεια του Άκη Τεμπερίδη, της Βούλας Νέτου και της κόρης τους Αναστασίας. Στο μακρινό 1997 ο κ. Άκης είχε αποφασίσει πως αυτό είναι που θέλει, για το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του να... ταξιδεύει.

Το ταξίδι Στην Ελλάδα
Αυτόν τον καιρό η οικογένεια του TheWorldOffRoad, κάνει τον γύρο της Ελλάδας. Ουσιαστικά σύμφωνα με τον κ. Άκη, όλο αυτό το ταξίδι τους στην Ελλάδα είναι σαν πρόβα για ένα ακόμα μεγάλο ταξίδι που θα ακολουθήσει. «Είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι για την κόρη μας» σημειώνει. Η Αναστασία κάνει διαδικτυακά μαθήματα με την βοήθεια της μητέρα της και με την βοήθεια του Ελληνικού Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης, που τους προσφέρει online μαθήματα σαν χορηγός. Επιπλέον, η Αναστασία, επίσημα με την σφραγίδα του κράτους θεωρείται περιπλανώμενη μαθήτρια, έτσι σε μέρη που μπορεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού, παρακολουθεί μαθήματα σε κάποιο σχολείο της αντίστοιχης περιοχής που επισκέπτονται στα πλαίσια του ταξιδιού. «Σαν μια μικρή ρεπόρτερ μεταφέρει τα συναισθήματα της και τις εμπειρίες της στα παιδιά στην τάξη» μας λέει ο κ Άκης.

Η BlueStar σαν χορηγός στο ταξίδι τους γυρνώντας την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την νησιωτική, τους έδωσε τη δυνατότητα στα πλαίσια αυτού, να ταξιδεύουν με όποιο καράβι θέλουν δωρεάν. Σε αυτό τους το ταξίδι αγόρασαν το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, όπου μένουν μέσα, αφού πλέον τους ακολουθεί και η μικρή τους κόρη. Στην αρχή πέρασαν από Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο με σημείο εκκίνησης την Θεσσαλονίκη από όπου κατάγονται. Στην συνέχεια του ταξιδιού τους βρέθηκαν στα νησιά. Στην Κρήτη βρισκόντουσαν για ένα μήνα, μετά συνέχισαν με Κυκλάδες, Σύρο, Τήνο, Σάμο, Χίο, Λέσβο. Ενώ μετά από την επίσκεψή τους στο νησί μας θα συνεχίσουν με Ικαρία, πίσω Σάμο, Ρόδο, σε όλα τα Δωδεκάνησα, μετά ξανά Κυκλάδες και πίσω στην Αθήνα. Όλο αυτό τους το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες. Γυρνώντας στην Θεσσαλονίκη από το ταξίδι τους στην Ελλάδα, θα φύγουν από εκεί για Τουρκία με προορισμό την κεντρική Ασία.

Κάστρο Μολύβου

Γνωρίζοντας τη Λέσβο
Στην Λέσβο αρχικά ήταν να μείνουν για 5 μέρες, αλλά λόγω τον δυσμενών καιρικών συνθηκών καθυστέρησε το ταξίδι τους από την Σάμο, με αποτέλεσμα να επισκεφθούν τελικά το νησί της Λέσβου μόνο για 3 μέρες.

Γύρισαν όλο το νησί, Καλλονή, Σκάλα Καλλονής, Άγρα, Ερεσό, Σκάλα Ερεσού, Σίγρι και μετά πίσω Μόλυβο, όπου τον χαρακτήρισαν από τους ωραιότερους οικισμούς της Ελλάδας. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την Σκάλα Συκαμιάς, όπου την χαρακτήρισαν μεγάλη αγάπη. «Θα μπορούσαμε να μείνουμε 3-4 μέρες και απλά να χαζεύουμε τα καΐκια και να μιλάμε με τους ψαράδες» σημείωσε ο κ Άκης. Ακόμα, επισκέφθηκαν τον Μανταμάδο και τον Ταξιάρχη. Ενώ θέλοντας να δείξουν και στην κόρη τους την πραγματική κατάσταση του προσφυγικού, πέρασαν και από Μόρια.

Αυτό που τους έκανε εντύπωση στη Λέσβο είναι το πόσο διαφορετική είναι η Νοτιοδυτική πλευρά της με την Βόρεια και την Ανατολική, σημειώνοντας πως «άμα βγάλεις τρεις φωτογραφίες αντίστοιχα, νομίζεις ότι βλέπεις σε αυτές τρία διαφορετικά νησιά» ενώ χαρακτήρισε τους ανθρώπους εδώ φιλήσυχους.

Στον δρόμο προς το Σίγρι

Η Ιστορία Πίσω Από Το «The World Off Road»
Ήταν 1997, τότε που ο Άκης Τεμπερίδης, αποφάσισε πως θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου με όχημα. «Γνώρισα κάποιον που έκανε τον γύρω του κόσμου με μοτοσικλέτα, έτσι μου κόλλησε η ιδέα» μας είπε. Καθώς ωρίμαζε αυτή η σκέψη την δεκαετία του 2000 κάπου εκεί γνώρισε και την σύζυγό του, Βούλα Νέτου.

Αποφάσισαν πως θα ταξιδέψουν μαζί. Από το 2005 και για περίπου 1,5 χρόνο σχεδίαζαν και οργάνωναν την πορεία τους, βρήκαν χορηγούς, βρήκαν το μέσο, έφτιαξαν site και έτσι το 2007 ήταν η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού ζωής και για τους δύο. Ο στόχος τους ήταν να κάνουν τον γύρω του κόσμου σε 800 μέρες, παραφράζοντας το γνωστό βιβλίο του Ιούλιου Βέρν, «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες». Τελικά τα κατάφεραν στις 1.234 μέρες, σε σχεδόν 3,5 χρόνια ταξιδιών από προορισμό σε προορισμό με το ίδιο όχημα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey