Διυπουργική σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ζητείται λύση για τους εργαζομένους του προγράμματος

10/04/2018 - 11:17

Με κύριο θέμα συζήτησης το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη εργασίας στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των σωματείων εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» από όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όλοι οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν τη μεγάλη κοινωνική συνεισφορά του προγράμματος και των εργαζομένων σε αυτό, το έργο των οποίων είναι κρίσιμο και αναγκαίο. Παράλληλα, αποτυπώθηκε συνοπτικά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη περαιτέρω διατήρηση και την αναβάθμισή του, σε μια συνδυαστική σχέση αλληλεπίδρασης με συναφή προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης κυβερνητικής πολιτικής για την τρίτη ηλικία.

Αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της εργασιακής ανασφάλειας των συμβασιούχων του προγράμματος, οι οποίοι, όπως τονίζεται, υφίστανται μια εξόφθαλμη αδικία, καθώς τα τελευταία 15 χρόνια εργάζονται με συμβάσεις που διαρκώς ανανεώνονται, επαναβεβαιώθηκε η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική σχέση εργασίας τους, η οποία έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Και η θέση της ΚΕΔΕ

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «Η ΚΕΔΕ εμμένει στην σταθερή θέση της πως είναι απαραίτητη η ομαλή συνέχιση του προγράμματος και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων». Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να τιναχθούν στον αέρα οι πολύτιμες υπηρεσίες που προφέρουν οι εργαζόμενοι σε χιλιάδες συμπολίτες μας και να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Βοήθεια στο Σπίτι.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη αναπτυχθεί μια σημαντική προπαρασκευαστική προσπάθεια από τα νομικά επιτελεία των συναρμόδιων υπουργείων, με κύριο στόχο να εξευρεθεί λύση συμβατή με το θεσμικό πλαίσιο και νομικά θωρακισμένη, για να μην προκληθεί περιττή αναστάτωση στο πρόγραμμα και τους εργαζόμενους.

 

Αποκούμπι για τους ηλικιωμένους

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», χωρίς αμφιβολία είναι από τα πλέον ευρηματικά προγράμματα που υλοποιούνται στη χώρα μας με υπηρεσίες στην τρίτη ηλικία, που παρέχονται στο σπίτι του ηλικιωμένου και στο μέρος που διαμένει. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι άνθρωποι του «Βοήθεια στο σπίτι» είναι οι μόνοι που επισκέπτονται ηλικιωμένους στα σπίτια τους παρέχοντας την φροντίδα τους, τους οποίους οι ηλικιωμένοι περιμένουν πως και πως να δουν, γιατί, σε όχι λίγες περιπτώσεις, είναι και οι μοναδικοί που ανοίγουν την πόρτα τους! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey