Επιστολή του Οικολογικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου προς τη δημοτική αρχή

Ζητούν παρεμβάσεις στη Νυφίδα 

04/05/2017 - 17:19 Ενημερώθηκε 04/05/2017 - 12:22

Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, που κοινοποιείται επίσης στους αντιδημάρχους κ.κ. Κατζανό και Χατζησάββα, καθώς και στο τοπικό συμβούλιο Πολιχνίτου, τα μέλη του Οικολογικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νυφίδας ζητούν παρεμβάσεις και άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός πως δεν δρομολογήθηκε κανένα απολύτως έργο στην περιοχή, ενώ δεν έγιναν από πλευράς Δήμου Λέσβου, οι στοιχειώδεις και αναγκαίες συντηρήσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και υποδομές. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν, η εσωτερική οδοποιία της Νυφίδας βρίσκεται σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση, ο παραλιακός φωτισμός έχει καταστραφεί, τα αποδυτήρια και ντουζ βρίσκονται σε κακή κατάσταση, οι δενδροστοιχίες της παραλίας έχουν να κλαδευτούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ παρατηρούνται -ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες- οξυμένα προβλήματα στην υδροδότηση.

 

«Σκουπιδότοπος η άκρη της παραλίας»

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, το λιμάνι της Νυφίδας έχει αφεθεί στην τύχη του παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει ο λιμενοβραχίονας και ο φωτισμός του, ενώ στο τέλος της παραλίας έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη του Δήμου, ένας σκουπιδότοπος, αφού εκεί έχουν εναποτεθεί όλα τα σκουπίδια μετά το καθάρισμα της ακτής. Μάλιστα, τονίζεται ότι το παράδειγμα αυτό ακολουθούν και ιδιώτες, οι οποίοι αφήνουν εκεί μπάζα από κατεδαφίσεις οικοδομών, καθώς και άλλα άχρηστα αντικείμενα.

Καταγράφονται επίσης μια σειρά από έργα, που θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και προγραμματιστεί, αλλά δεν έχουν προχωρήσει καθόλου. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων, η δημιουργία παιδικής χαράς, η ανάδειξη του υγροβιότοπου Νυφίδας και η ολοκλήρωση του δρόμου προς το στόμιο του κόλπου.

Τα μέλη του συλλόγου, απευθυνόμενα στο δήμαρχο Λέσβου, επισημαίνουν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, η Νυφίδα συγκεντρώνει περισσότερους κατοίκους από τον κυρίως οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου, ζητώντας να προγραμματιστεί ο χωροταξικός πολεοδομικός σχεδιασμός της περιοχής, ώστε αυτή να έχει προοπτική και ομαλή ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες.

 

Από την έντυπη έκδοση του «Εμπρός»

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey