Πάνω από το 70% του τζίρου περνά από τα σούπερ μάρκετ

Μέσω Βερόπουλου ο Σκλαβενίτης στη Λέσβο

07/05/2015 - 15:55

Μέσω Βερόπουλου θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά της Λέσβου ο όμιλος Σκλαβενίτη. Την Τρίτη ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς των δραστηριοτήτων του ομίλου Βερόπουλου στην Ελλάδα από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Μέσω Βερόπουλου θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά της Λέσβου ο όμιλος Σκλαβενίτη. Την Τρίτη ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς των δραστηριοτήτων του ομίλου Βερόπουλου στην Ελλάδα από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Στο νησί ο όμιλος Βερόπουλου διαθέτει τρία καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης και ένα στην Καλλονή. Στα καταστήματα αυτά εργάζονται πάνω από 100 εργαζόμενοι.

Τα προβλήματα της επιχείρησης είχαν επιπτώσεις και στους εργαζόμενους που αντιμετώπιζαν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους. Η συμφωνία αναμένεται να δώσει λύση σε αυτά τα θέματα. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους και υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αναμενόμενη κίνηση
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2014. Για τους παράγοντες του λιανικού εμπορίου ήταν αναμενόμενη, καθώς ο Όμιλος Βερόπουλου αντιμετώπιζε επί σειρά ετών μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Ο Όμιλος Σκλαβενίτη θεωρείται από τις πιο υγιείς οικονομικά επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και η εξαγορά του Ομίλου Βερόπουλου χρηματοδοτήθηκε με κεφάλαια που άντλησε από διαδικασία «sale and lease back» των ακινήτων του.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα ο Όμιλος Σκλαβενίτη να διαθέτει 342 καταστήματα σε όλη την χώρα και ο τζίρος του να ξεπερνά τα δύο δις ευρώ ετησίως.
Σε τοπικό επίπεδο δε διαταράσσονται ουσιωδώς οι ισορροπίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Δεδομένου ότι από τη συμφωνία αυτή δεν προκύπτει η δημιουργία νέων καταστημάτων σούπερ μάρκετ στη Λέσβο.

Όμως η γιγάντωση των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στη χώρα και η παράλληλη μείωση του αριθμού τους είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς.

Πέραν αυτού, παράγοντες της τοπικής αγοράς λιανικού εμπορίου του κλάδου τροφίμων και ποτών αναφέρουν πως ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό συγκεντροποίησης στον κλάδο. Καθώς πάνω από το 70% του τζίρου περνάει μέσα από τα σούπερ μάρκετ των μεγάλων ομίλων που λειτουργούν στο νησί.

Η συμφωνία των δύο ομίλων θα έχει επιπτώσεις και στις παραγωγικές επιχειρήσεις της Λέσβου που παράγουν και εμπορεύονται τρόφιμα και ποτά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey