Την ερχόμενη Τετάρτη η ημερίδα με θέμα τη δημιουργία Βαλκανο-Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

«BalkanMed INNOVA» από το ΚΕΚΑΠΕΛ

20/04/2018 - 16:31

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί η εναρκτήρια  ημερίδα του προγράμματος BalkanMed INNOVA - Δημιουργία Βαλκανο-Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα διαβαλκανικής εμβέλειας, στο εταιρικό σχήμα του οποίου συμμετέχουν οι φορείς: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Ελλάδα), Κέντρο Καινοτομίας της Ακαδημίας Επιστημών (JiC-BAS) (Βουλγαρία), Ίδρυμα Επιχειρηματικότητας Νέων (YES Foundation) (ΠΓΔΜ), Πρωτοβουλία για την Υποστήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης (RASP) (Αλβανία), Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (CUT) (Κύπρος) και Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε. (Ελλάδα).

Οι στόχοι του έργου

Βασικοί στόχοι του έργου είναι:

α) η ενθάρρυνση της δημιουργίας καινοτόμων επιχειρήσεων,

 β) η καλλιέργεια πνεύματος πιο φιλικού προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη Μικρών-μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ),

 γ) η τόνωση της επιχειρηματικής νοοτροπίας, με ιδιαίτερο προσανατολισμό σε τέσσερεις οικονομικούς τομείς μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

 Οι τομείς αυτοί είναι:

Τουρισμός  και Πολιτιστική Κληρονομιά, Αγροδιατροφή, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Ενέργεια και Περιβάλλον.

Ποιοι θα ωφεληθούν;

Από το Έργο BalkanMed INNOVA θα ωφεληθούν, κατά κύριο λόγο νέοι πτυχιούχοι, μελλοντικοί επιχειρηματίες, όσοι άλλοι επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) με δράσεις όπως: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για καθέναν από τους προαναφερόμενους τομείς, δωρεάν υπηρεσία εξατοµικευµένης υποστήριξης (καθοδήγησης) για τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες  και κυρίως οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση των πιο αξιόλογων επιχειρηματικών ιδεών, που θα προκύψουν με την υποστήριξη του έργου.

Ταυτοχρόνως, το έργο θα έχει σημαντικά οφέλη για αποφοίτους που επιθυμούν να συνεχίσουν την εξειδίκευσή τους και να ενημερώνονται για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του ενδιαφέροντος και των σπουδών τους, αλλά και για τους νέους ερευνητές, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διακρατικό δίκτυο εκπαιδευτών που θα συσταθεί και στη διακρατική εκπαίδευση εκπαιδευτών στη Σόφια της Βουλγαρίας, που θα υλοποιηθεί το 2018.

Η περίοδος υλοποίησης του προγράμματος ολοκληρώνεται στις 23/6/2019, ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 919.644,55 €, ενώ αρμόδια για πληροφορίες είναι η Δρ. Μαρία Κωνστάντογλου, επιστημονική υπεύθυνη προγράμματος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey