“GREEK PANORAMA: ALTERNATIVE TOURISM & GASTRONOMY”.

H Λέσβος στην “35η PHILOXENIA” της Θεσσαλονίκης

19/11/2019 - 13:31 Ενημερώθηκε 19/11/2019 - 13:48

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της Λέσβου στην “35η PHILOXENIA” της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε επίσης με πολύ μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στη νέα και πολλά υποσχόμενη εξειδικευμένη διεθνή έκθεση θεματικού τουρισμού “GREEK PANORAMA: ALTERNATIVE TOURISM & GASTRONOMY”, που διεξήχθη  στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας, την προηγούμενη εβδομάδα.     

Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Λέσβου από τη διοργανώτρια εταιρεία “North Events”, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση της πληγείσης, λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού, εικόνας του νησιού και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς αυτό, ανέλαβαν από κοινού, όπως πολλές φορές στο παρελθόν, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε.) και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.), με τη συμπαράσταση της Π.Ε. Λέσβου της Π.Β.Α., του νεοσύστατου Δήμου Μυτιλήνης και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Λέσβου, ενώ το κόστος συμμετοχής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από ιδιωτικές χορηγικές συνεργασίες, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά κανένας από τους παραπάνω φορείς.    

Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση της παρουσίας της Λέσβου, ήταν η πολυποίκιλη συνεισφορά των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων “Andriana Tours”, “Tower of Mytilene Hotel”, “Theofilos Paradise Boutique Hotel”, “Hotel   Elies Residences”, “Oikies Studios & Apts”, “Ouzo Villas Apts”, “Clara Hotel”, “Archontiko Petras 1821 – Luxury Mansion”, “Viva Mare Hotel”, “Billy’s Rent a Car” και “Lesvos Car”, καθώς και 40 επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού και χειροτεχνικού τομέα, για τη διάθεση των εξαιρετικών τους προϊόντων. Σημαντική τέλος και η αρωγή της λεσβιακών συμφερόντων επιχείρησης πώλησης τοπικών προϊόντων στην Αθήνα “Περί Λέσβου”, καθώς και της γραφίστριας – υπεύθυνης δημιουργικού Ασπασίας Ξάνθη.       

Την ευθύνη της οργάνωσης & παρουσίας των θεματικών τουριστικών “προϊόντων” και της γαστρονομίας της Λέσβου στη “GREEK PANORAMA: ALTERNATIVE TOURISM & GASTRONOMY”, είχαν από κοινού ο συντονιστής του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. Πάνος Πίτσιος και ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Σ.Α. Νεκτάριος Βακάλης, ενώ την αποστολή της Λέσβου πλαισίωσαν το στέλεχος του Δήμου Μυτιλήνης Δήμητρα Χρυσσοπούλου και ο εκπρόσωπος των διατροφικών – παραγωγικών επιχειρήσεων Λέσβου Γιώργος Παπαρίσβας.  

Το περίπτερο της Λέσβου, το οποίο βρισκόταν στην πλέον προνομιακή και περίοπτη θέση, ακριβώς δίπλα στην εμβληματική είσοδο του ιστορικού Ζαππείου Μεγάρου, στελέχωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι Λέσβιοι μόνιμοι  κάτοικοι της Αθήνας (μέλη των διαφόρων Λεσβιακών Συλλόγων ή μεμονωμένοι απόδημοι): Νατάσσα Σαμαρέλλη (Αντιπρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών), Ευστρατία Καρυοφύλλη (Πρόεδρος του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας & μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α.), Ειρήνη Σερέτη (μέλος του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας), Βασίλης Βαλάκος, Ειρήνη Ζαχαρίου και Μαριάννα Λαγουμίδη (Πρόεδρος & μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής “Βενιαμίν ο Λέσβιος”, αντίστοιχα), Ελευθέριος Καπετανάς (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Νάπης), Χρυσάνθη Καλλονιάτου (Απόδημος Στύψης και μέλος Δ.Σ. Ο.Λ.Σ.Α.), Ευστρατία Καραγεώργη (απόδημος Πολιχνίτου), Ρένα Χατζέλλη (απόδημος Ακρασίου), Βενετία Τσιαμπή, Μερόπη Καψιμάλη, Κώστας Αθηνιώτης, Μιχαήλ Πίτσιος και Νάντια Παρασκευοπούλου (απόδημοι Μυτιλήνης).  

 Το stand της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου (ο οποίος εκπροσώπησε και το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη), ο Μυτιληνιός Αντιναύαρχος ε.α. και πρώην πολιτευτής Δημήτρης (Μίμης) Παπαγιαννίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Ο.Λ.Σ.Α. Χριστόδουλος Τσακυρέλλης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου “Το Πόλιον” Μυρσίνη Βαρτή – Ματαράγκα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων Πετρούπολης Βαγγέλης Ντούλας, το μέλος του Δ.Σ. του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Ευσταθίου, ο Πρόεδρος, η Γεν. Γραμματέας και η Ταμίας του Συλλόγου Ακρασιωτών Αθήνας Θανάσης Καραχοτζίτης, Παρασκευή Κοντού και Βάγια Γάζα αντίστοιχα, ο εμπνευστής & δημιουργός του project του Ξ.Ε.Ε. “Ελληνικό Πρωινό” Γιώργος Πίττας, ο επίτιμος Πρόεδρος του “Κέντρου Ελληνικής Παράδοσης” Παναγιώτης Γερολυμάτος, ο τ. καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κων/νος Τεντολούρης, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι ή εκπρόσωποί τους από όλη τη χώρα, όλες σχεδόν οι ξένες επιχειρηματικές αποστολές με τους tour operators που παρευρέθηκαν στην έκθεση και φυσικά το απλό κοινό της Αθήνας και της Αττικής, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα τουριστικά, όσο και για τα πολιτιστικά και γαστρονομικά προϊόντα του νησιού.   

 

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, οι δύο υπεύθυνοι συντονιστές της συμμετοχής & παρουσίας της Λέσβου, Πάνος Πίτσιος και Νεκτάριος Βακάλης, δήλωσαν:   

«Η Λέσβος, ως ο κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός με πολλές επιλογές για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου, είχε μία πολύ αξιόλογη και δυναμική παρουσία στην εξειδικευμένη αυτή έκθεση, που βασίστηκε στην αγαστή συνεργασία για ακόμη μία φορά Ο.Τ.Α.Λ. και Ο.Λ.Σ.Α. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές των διαφόρων Λεσβιακών Συλλόγων της Αθήνας, του μεμονωμένους απόδημους και φυσικά τους χορηγούς για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συμμετοχής αυτής, πιστεύεται ότι θα φανούν χρήσιμες και θα ανοίξουν νέους δρόμους για την αξιοποίηση των πολυποίκιλων εναλλακτικών τουριστικών “προϊόντων”, που η Λέσβος διαθέτει σε αφθονία».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey