Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της δημοτικής αρχής στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Αττικής

Ο Δήμος Λέσβου στην "5th Athens International Tourism Expo"

11/12/2018 - 14:35

 

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Αττικής, την “5η Athens International Tourism Expo”, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” (δίπλα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”), από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2018.   

Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της τουριστικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού, καθώς και της επιχειρηματικής αποστολής που συνέδραμε την όλη παρουσία της Λέσβου, ανέλαβε ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου και τους άλλους τουριστικούς – αναπτυξιακούς φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., με την πολυποίκιλη υποστήριξη διαφόρων Λεσβιακών Συλλόγων της Αθήνας και μεμονωμένων απόδημων της πρωτεύουσας.    

    

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της τουριστικής & γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού καθώς και των ποικίλων εξειδικευμένων τουριστικών “προϊόντων” της κάθε περιοχής, στο κοινό και τους επαγγελματίες της έκθεσης. Ειδικότερος στόχος, ήταν η προσέλκυση επισκεπτών από την Αττική κατά την τρέχουσα περίοδο 2018 – 19, καθώς και η δημιουργία των προϋποθέσεων για άνοιγμα νέων αγορών, μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων που πραγματοποίησαν τα μέλη της Λεσβιακής αποστολής, με τους προσκεκλημένους hosted buyers της έκθεσης (εμπορικοί επισκέπτες – tour operators απ’ όλο τον κόσμο), προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες.  

Το περίπτερο της Λέσβου συνολικού εμβαδού 40 τ.μ. βρισκόταν ακριβώς δίπλα στη “B2B Meetings Area”. Σε εν σειρά stands φιλοξενήθηκε το διαφημιστικό & εκθεσιακό υλικό όλων των γεωγραφικών προορισμών του νησιού, για την άρτια και χωρίς διακρίσεις προώθησή τους, ενώ σε διακριτό χώρο βρισκόταν το “gastronomy section”, με έκθεση των χαρακτηριστικότερων τοπικών διατροφικών προϊόντων, διεξαγωγή γευσιγνωστικών δοκιμών και πραγματοποίηση ζωντανής μαγειρικής με λεσβιακές συνταγές.

Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου φιλοξενήθηκαν: α) γενικά prospectus του νησιού, β) τοπικά έντυπα & banners προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού, γ) εν γένει μπροσούρες θεματικών τουριστικών προϊόντων, δ) έντυπα μουσειολογικού χαρακτήρα, ε) διαφημιστικό υλικό καταλυμάτων (ξενοδοχειακών μονάδων, villas, ενοικιαζομένων δωματίων, κ.α.), στ) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, αγιογραφία, κ.α.), κ.ο.κ.

Το περίπτερο της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός της Υφυπουργού  Τουρισμού Έλενας Κουντουρά που εγκαινίασε την “5η Athens International Tourism Expo”, όλες σχεδόν οι ξένες επιχειρηματικές αποστολές με τους hosted buyers που παρευρέθηκαν στην έκθεση, οι Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού  και το απλό κοινό της Αθήνας, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα τουριστικά, όσο και για τα γαστρονομικά προϊόντα του νησιού.   

Το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, καθώς και τους παραπάνω φορείς, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και σύμβουλος marketing της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λέσβου Πάνος Πίτσιος, ο οποίος είχε αναλάβει το συντονισμό της συμμετοχής & παρουσίας της Λέσβου στη διεθνή αυτή έκθεση τουρισμού.  

Την αποστολή της Λέσβου πλαισίωσαν επίσης, με την πολύ ενεργή παρουσία τους συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Λέσβου και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Ευγενία Δρεκόλια (Μυτιλήνη, Πέτρα & Μήθυμνα), τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Στράτος Κεφαλαδέλλης (Κεντρική Λέσβος) και Σάββας Σαμαρίδης (Βόρεια Λέσβος), το μέλος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Άσπα Μιχαλέλλη (Πλωμάρι), ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού & Ανάπτυξης Πλωμαρίου Γαβριήλ Χαλδέζος (Πλωμάρι) και ο εκπρόσωπος των παραγωγικών – διατροφικών επιχειρήσεων Λέσβου Γιώργος Παπαρίσβας (Μυτιλήνη). Επίσης, το περίπτερο της Λέσβου πλαισίωσαν με την καθημερινή τους παρουσία, συμβάλλοντας ποικιλοτρόπως στην προώθηση του νησιού, οι ακόλουθοι Λέσβιοι απόδημοι εθελοντές – μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας: Νατάσσα Σαμαρέλλη (Αντιπρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών), Ευστρατία Καρυοφύλλη (Πρόεδρος του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας & μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α.), Μυρσίνη Ανδριώτη, Ειρήνη Σερέτη, Σοφία Μεσσηνέζη και Σταύρος Σταυρίδης (μέλη του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας), Ευστρατία Καραγεώργη (μέλος του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας), Γιώργος Ασημακόπουλος (Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου & Ερέσιος τουριστικός επιχειρηματίας), Βάλια Ασημακοπούλου (επιχειρηματίας της Ερεσού), Βασίλης Βεμβέτσος (μέλος του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Αθήνας), Κώστας Χαλδέζος (επιχειρηματίας Πλωμαρίου), Ζάνα Πρέκα και Βίκτωρ Σκάτσικας (φίλοι της Λέσβου).            

Πέραν της μεγάλης ζήτησης που υπήρξε για το ευρύτερο προϊόν (τουριστικοί προορισμοί και αγαθά) της Λέσβου, από το πολυπληθές κοινό που επισκέφθηκε το εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αττικής, εξίσου έντονο ενδιαφέρον διαφάνηκε και από τους ξένους tour operators, οι οποίοι μέσω των 200 και πλέον  προγραμματισμένων “B2B” και “B2C” συναντήσεων, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τόσο με τους εκπροσώπους του Δήμου Λέσβου, όσο και με τους Λέσβιους επιχειρηματίες – συνεκθέτες που παρευρέθηκαν στο περίπτερο του νησιού. Κατά τη διάρκεια των εποικοδομητικών επιχειρησιακών αυτών συναντήσεων με τους επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες της υφηλίου (ενδεικτικά αναφέρονται: Ουγγαρία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Η.Π.Α., Λιθουανία, Ισπανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Λίβανος, Τουρκία, Ινδία, Καζακστάν, Νορβηγία, Ρουμανία, κ.α.), καταγράφηκαν λεπτομερώς τόσο η εκφρασμένη ζήτηση για τα διάφορα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Λέσβου (sports, students trips, adventures, nature – based tours, wellness, honey moon trips, weddings, bird watching, cruises, religion, κ.ο.κ.), όσο και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες – παρατηρήσεις που αφορούν στις μελλοντικές επιχειρηματικές συνεργασίες για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Όλα αυτά τα στοιχεία, θα προωθηθούν με αναλυτικό report – απολογισμό σε όλους τους  επαγγελματίες του τουρισμού, προς αξιοποίηση των ευκαιριών και οργάνωση – δημιουργία διαφόρων σχετικών projects στη Λέσβο.    

Εντός του περιπτέρου της Λέσβου και στο ειδικά διαμορφωμένο “gastronomy section”, όλες τις ημέρες της έκθεσης εκτίθεντο τα τοπικά διατροφικά προϊόντα και διεξαγόταν  γευσιγνωστικές δοκιμές προς τους εμπορικούς επισκέπτες & το κοινό της έκθεσης. Επιπλέον, με την ευγενική χορηγία του κρεοπωλείου “Μανταμάδος”, πραγματοποιούνταν συνεχής ζωντανή μαγειρική με λεσβιακές συνταγές, από τη Μολυβιάτισα μαγείρισσα Μυρσίνη Ανδριώτη, που βασιζόταν σε αγνά κρεατικά, τυροκομικά, ζυμαρικά και πτηνοτροφικά προϊόντα Λέσβου (προσφορά των κρεοπωλείων “Μανταμάδος” του Βασίλη Βεμβέτσου στο Νέο Κόσμο και του Αριστείδη Κλάβα στη Μυτιλήνη, της εταιρείας παραγωγής κρεάτων “Σελάχας”, των τυροκομικών επιχειρήσεων “Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου”, “Θυμέλης”, “Γαλακτοκομική Λέσβου”, “Lesvigal” και “Σαντζιλιώτης”, της επιχείρησης παραγωγής ζυμαρικών “Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου” και του πτηνοτροφείου Μυτιλήνης “Μανώλης Χατζέλης”), καθώς και στα άλλα προϊόντα των λεσβιακών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση (ελαιόλαδο, ελιές, σάλτσες, παξιμάδια, γλυκίσματα, κ.ο.κ.). Οι γευστικές προτάσεις – ουζομεζέδες της Μυρσίνης Ανδριώτη, τις οποίες απολάμβανε το κοινό της έκθεσης, συνοδεία ούζου Μυτιλήνης, Αγίας Παρασκευής, Γέρας, Πέτρας και Πλωμαρίου, ήταν: α) κοτόπουλο με ούζο και κουρκουμά, β) λουκάνικα με πράσο, γ) χυλοπίτες παντζαριού με σκόρδο και κρίταμο, δ) λουκάνικα με λαδοτύρι, ε) αυγά με παστουρμά, στ) μοσχαρίσια λουκάνικα με σάλτσα ντομάτας, ζ) παραδοσιακοί γκιουζλεμέδες, η) λουκάνικα χωριάτικα, θ) χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς και κρίταμο,  ι) λουκάνικα με ούζο και γλυκάνισο, ια) ομελέτα με κασέρι, ιβ) ομελέτα με φέτα, ιγ) αυγά με λουκάνικα, ιδ) χυλοπίτες με κοτόπουλο, ιε) στριφτά μακαρόνια με λιαστή ντομάτα, ιστ) συκώτι μοσχαρίσιο τηγανιά, και ιζ) μακαρονοσαλάτα με κασέρι.    

Πολύ σημαντική για την προώθηση της λεσβιακής γαστρονομίας, ήταν επίσης η παρουσία και η προσφορά του Λέσβιου executive chef και καθηγητή γαστρονομίας στα Ι.Ε.Κ “ΔΕΛΤΑ” Στράτου Ιωσηφέλλη, ο οποίος συντονίζοντας τους φοιτητές του, οργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία όλα τα γεύματα – lunch brakes των προσκεκλημένων hosted buyers – tour operators που παρευρέθηκαν στην έκθεση. 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης, οι εκπρόσωποι της Λέσβου, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στις σημαντικές ημερίδες που διοργανώθηκαν στο συνεδριακό κέντρο του “Metropolitan Expo” και αναφερόταν σε τουριστικά ζητήματα, όπως “Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας”, “Τουρισμός: Δυναμική και νέες προοπτικές”, “Τάσεις και εξελίξεις στη βιομηχανία της φιλοξενίας”, “Τάσεις και εξελίξεις στο online travel”, κ.α.  

Τέλος όλο το τριήμερο και εντός του περιπτέρου του Λέσβου, διεξαγόταν ανοιχτός διαγωνισμός κοινού με ερωτήσεις γνωριμίας του νησιού, που προσέφεραν ως χορηγοί, η “Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου” και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες “Hellenic Seaways” και “Blue Star Ferries”. Τρία τυχερά ζευγάρια από την Αττική που απάντησαν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε, κέρδισαν δωρεάν διακοπές στη Λέσβο.   

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey