Συνάντηση Κύτελη - Πλακιωτάκη με ικανοποιητικά αποτελέσματα

Στο τραπέζι νέο master plan του Μυτιλήνης λιμανιού και Πύλη Εισόδου Πλωμαρίου

08/12/2019 - 10:38

Προς ακύρωση πάει το προηγούμενο master plan του λιμανιού της Μυτιλήνης που είχε εκπονηθεί την περίοδο της δημοτικής αρχής Γαληνού, από τη μελετητική ομάδα της Μαρ. Φράγκου, η σημερινή Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης η οποία ανέθεσε σε νέο μελετητικό γραφείο την εκπόνηση της μελέτης για τη χωροθέτηση των δράσεων του λιμανιού της πόλης μας.

Σε συνάντηση που είχε στις αρχές της θητείας της νέα δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη, ενημερώθηκε ότι το master plan του λιμανιού της Μυτιλήνης, έτσι όπως σχεδιάστηκε και ψηφίσθηκε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, έχει αρκετές ατέλειες και προβλήματα και είναι δύσκολο να πάρει ΦΕΚ και να γίνει νόμος του κράτους. Ο Στρ. Κύτελης ανέφερε τότε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση νέου master plan το οποίο θα τροποποιεί αρκετές από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο αρχικό σχέδιο.

Αλλάζουν όλα

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την πρόταση που περιλαμβάνεται στο master plan της Μ. Φράγκου για κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου στο λιμάνι και την αξιοποίηση του χώρου για τη δημιουργία αίθουσας επιβατών. Ως γνωστόν η πρόταση της νέας δημοτικής αρχής είναι η επισκευή και ανακαίνιση του παλιού κολυμβητηρίου και η χρήση του ως πολυχώρος πολιτισμού για την πόλη της Μυτιλήνης.

Ετοιμάζεται

Στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά το γραφείο του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη όπου παρουσίασαν προσχέδιο της νέας μελέτης του master plan που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο από τη μελετητική ομάδα του γνωστού γλύπτη- αρχιτέκτονα Κ. Βαρώτσου.

Όπως σημειώνει ο Στρ. Κύτελης η εκπόνηση του νέου σχεδίου του λιμανιού της Μυτιλήνης είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και πιθανόν μέσα στο επόμενο τρίμηνο να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση - διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής μας.

Πύλη Εισόδου Πλωμαρίου

Στην ίδια συνάντηση ο Στρ. Κύτελης έθεσε επί τάπητος στον Υπουργό και το θέμα λειτουργίας της Πύλης Εισόδου του Πλωμαρίου, οι διαδικασίες για την ίδρυση της οποίας βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Ως γνωστόν η προηγούμενη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ο αντιπρόεδρος Κυρ. Πετρέλλης, προχώρησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να νομιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πλωμαρίου και να ολοκληρωθεί η προεργασία και οι απαιτούμενες εγκρίσεις για τη δημιουργία Πύλης Εισόδου στην περιοχή.

Τελειώνει

Πλέον το θέμα βρίσκεται στις τελευταίες υπογραφές και εγκρίσεις από τα τρία συναρμόδια υπουργεία. Ο Υπουργός Ναυτιλίας, διαβεβαίωσε το Στρ. Κύτελη πως σε ότι αφορά το δικό του Υπουργείο οι υπογραφές και οι απαραίτητες διαδικασίες θα τελειώσουν χωρίς χρονοτριβές.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το θέμα, σημειώνοντας ότι αν όλα πάνε καλά φέτος το καλοκαίρι η Πύλη του Πλωμαρίου θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey