Στις σχολές πρώτης επιλογής τους, οι περισσότεροι άριστοι, πολλές ακόμη «πρωτιές»

Επιτυχίες απ’ τα «χρυσά» παιδιά

30/08/2013 - 16:50

Στις σχολές που επιθυμούσαν, πέρασαν οι περισσότεροι από τους 15 συνολικά μαθητές που αρίστευσαν και ήρθαν πρώτοι σε επίπεδο νησιού, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Χαμόγελα ικανοποίησης είχαμε λοιπόν χτες στη Μυτιλήνη και τα χωριά της Λέσβου, αφού οι «πρώτοι των πρώτων» δεν απέτυχαν στις προβλέψεις τους. Εκτός από αυτούς, άλλοι 36 μαθητές και μαθήτριες του νησιού πέρασαν με πολύ καλή σειρά σε σχολές και τμήματα των ΑΕΙ της χώρας, ενώ πολλές επιτυχίες κατέγραψαν τα «χρυσά» παιδιά της Λέσβου και απ’ τα ΕΠΑΛ.

Στις σχολές που επιθυμούσαν, πέρασαν οι περισσότεροι από τους 15 συνολικά μαθητές που αρίστευσαν και ήρθαν πρώτοι σε επίπεδο νησιού, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Χαμόγελα ικανοποίησης είχαμε λοιπόν χτες στη Μυτιλήνη και τα χωριά της Λέσβου, αφού οι «πρώτοι των πρώτων» δεν απέτυχαν στις προβλέψεις τους. Εκτός από αυτούς, άλλοι 36 μαθητές και μαθήτριες του νησιού πέρασαν με πολύ καλή σειρά σε σχολές και τμήματα των ΑΕΙ της χώρας, ενώ πολλές επιτυχίες κατέγραψαν τα «χρυσά» παιδιά της Λέσβου και απ’ τα ΕΠΑΛ.

Πρώτη στο Τμήμα Φιλολογίας της Καλαμάτας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), που ήταν και η σχολή προτίμησής της, όπως μας έλεγε τον περασμένο Ιούνιο, πέρασε η Αγγελική Βουγιατζόγλου, από το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης. «Νιώθω πολύ ωραία, οι κόποι μου δικαιώθηκαν, αν και δεν περίμενα ότι θα είμαι πρώτη. Με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές και οι γονείς μου και τους ευχαριστώ γι' αυτό».


Ο Χρήστος Γιαμαλής, μαθητής του ίδιου σχολείου, πέρασε 14ος στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτριος Χαλιός πέρασε 25ος στην Ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως άλλωστε επιθυμούσε, ενώ ο Γεώργιος Κεραμιδάς πέρασε πρώτος στη Σχολή Ικάρων που επίσης ήθελε: «Ήταν κάτι που το ήθελα, ήξερα ότι είχα περάσει, απλώς περίμενα τη σειρά και χάρηκα πάρα πολύ για την επιτυχία μου», λέει ο ίδιος. Τέλος, από το 5ο ΓΕΛ ο Νικόλαος Αθηνιώτης εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.


Από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, η Ελένη Καμπουρέλλη πέρασε στη Σχολή Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολή την οποία είχε κατά νου χωρίς να έχει ακόμη αποφασίσει όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμοί τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ο Ευστράτιος Τσιρτσής, από το ίδιο σχολείο, πέρασε 7ος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, αντικείμενο δηλαδή το οποίο επιθυμούσε να σπουδάσει.
Η Ολυμπία Μιχαλακέλλη από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, πέρασε στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπληρώνοντας το όνειρό της, ενώ σε μια από τις δύο επιλογές του, την Ιατρική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (σ.σ. η δεύτερη επιλογή ήταν η Βιολογία), πέρασε και ο Αλέξανδρος Τσομπανέλλης από το ίδιο σχολείο.


Από το ΓΕΛ Γέρας, ο Βλάσιος Δούκας πέρασε στην Ιατρική (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης, ενώ ο Παναγιώτης Μαλαπέτσης, ο «πρώτος των πρώτων» σε βαθμολογία τον περασμένο Ιούνιο, πέρασε 1ος στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ) της συμπρωτεύουσας.
Η Ευαγγελία Κουτσαβλή από το ΓΕΛ Καλλονής, πέρασε 7η στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως και ήθελε, ενώ από το ΓΕΛ Παμφίλων η Μυρσίνη Ανδρεάδου πέρασε στο Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ., πετυχαίνοντας το μεγάλο στόχο που είχε βάλει. Το ίδιο και η Χρυσοθέα Τσιτσάνου, που πέρασε 20η στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τέλος, ο Εμμανουήλ Αναστασίου από το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης, περνά στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αντικείμενο που επιθυμούσε να σπουδάσει.
Ως προς τα ΕΠΑΛ του νησιού, η Μυρσίνη Παντέμη από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, περνά στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, η Ενάντα Λέσι από το ίδιο σχολείο, στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, και ο Ανδρέας Γιουρέλλης, επίσης από το ίδιο σχολείο, στο Τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας.

Κι άλλες «πρωτιές»
Πέρα από τους παραπάνω επιτυχόντες, συνολικά 36 μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου, πέρασαν με πολύ καλή σειρά εισαγωγής σε σχολές και τμήματα προτίμησής τους, όπως φαίνεται από τον σχετικό πίνακα. Αξίζει να αναφερθούν ο Δημήτριος Ιωαννίδης από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, που πέρασε 2ος στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η Χρυσοβαλάντη Μαϊστρέλλη από το ΓΕΛ Αγιάσου, που πέρασε 1η στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και η Δήμητρα Μεϊμάρη από το ΓΕΛ Μανταμάδου, που πέρασε 1η στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρώτος πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Αθήνας, ο Ευστράτιος Σουλάκης από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, ενώ ο Μιχαήλ Σπυρόπουλος από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, πέρασε πρώτος στη Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ).
Στο αυριανό μας φύλλο, βάσει των στοιχείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, θα δημοσιεύσουμε τη σειρά εισαγωγής των 150 πρώτων μαθητών και μαθητριών του Νομού και απ’ τις τρεις κατευθύνσεις.  


Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey