«Η Λέσβος επανεκλέγει κομμουνιστή βουλευτή»

Ο Σταύρος Τάσσος βουλευτής τού Κ.Κ.Ε.

26/01/2015 - 15:20

Ο στόχος επετεύχθη για το Κ.Κ.Ε., που λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης μπόρεσε να ομολογήσει ότι η Λέσβος «επανεκλέγει κομμουνιστή βουλευτή» και μάλιστα, όπως έδειχναν 195 από τα 253 εκλογικά τμήματα του Νομού Λέσβου, το γνωστό σεισμολόγο Σταύρο Τάσσο.

Ο στόχος επετεύχθη για το Κ.Κ.Ε., που λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης μπόρεσε να ομολογήσει ότι η Λέσβος «επανεκλέγει κομμουνιστή βουλευτή» και μάλιστα, όπως έδειχναν 195 από τα 253 εκλογικά τμήματα του Νομού Λέσβου, το γνωστό σεισμολόγο Σταύρο Τάσσο.

Στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά από τον κ. Τάσσο στα πρώτα αποτελέσματα, βρισκόταν ο τέως βουλευτής, αγρότης και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Καραγιάννης, ενώ όσο μεγάλωνε το δείγμα των αποτελεσμάτων, τη δεύτερη θέση κατακτούσε η 27χρονη δικηγόρος Μαρία Κομνηνάκα.

Για το Νομό Λέσβου, η τρίτη έδρα θεωρούνταν βέβαιο ότι θα επέστρεφε στο Κ.Κ.Ε., το οποίο παραδοσιακά κατέχει… μπροστινές θέσεις, ενώ δε διαφαινόταν να οδεύει στην τρίτη θέση άλλο κόμμα.

Πάντως δεν επαναπαύτηκε, αλλά δημιούργησε ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο, τόσο ανανεωμένο, όσο και φρέσκο. Η συστηματική του δουλειά απέδωσε καρπούς και μάλιστα, όπως φαίνεται, διατήρησε τα ποσοστά του από το 2012, παραμένοντας σταθερά υψηλότερα στο Νομό μας σε σχέση με την επικράτεια, όπου και παρατηρείται αύξηση του πανελλαδικού ποσοστού.

Εν τέλει, ο φόβος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμπαρέσυρε προς τα κάτω (λόγω της διαφαινόμενης και δημοσκοπικής νίκης που κατέγραφε) τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα και κατ’ αρχήν το Κ.Κ.Ε., δεν επιβεβαιώθηκε. Αντιθέτως, καταγράφηκε συνολικά ένα αριστερόστροφο κλίμα, γεγονός που σχετίζεται με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα 195 από τα 254 τμήματα, ο Σταύρος Τάσσος συγκέντρωνε 1.206 σταυρούς και ακολουθούσε με μικρή διαφορά η Μαρία Κομνηνάκα με 1.044 σταυρούς, ο Δημήτρης Καραγιάννης με 708 σταυρούς, ο Γιάννης Ζαφειρίου με 636 σταυρούς και ο Φώτης Πινάκος από τη Λήμνο με 562 σταυρούς.

«Το Κ.Κ.Ε. σε συνθήκες οξυμμένης πόλωσης, τρομοκρατικών διλημμάτων και ψεύτικων ελπίδων που καλλιέργησαν οι δύο πόλοι του νέου δικομματισμού, αύξησε τα ποσοστά του πανελλαδικά και εξέλεξε κομμουνιστή βουλευτή στη Λέσβο.

Θα αγωνιστούμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης, γιατί τα μνημόνια διαρκείας, τα μονοπώλια, το κεφάλαιο και η εξουσία τους από αύριο πάλι θα είναι εδώ παρόντα και θα παλέψουμε για τη λαϊκή συμμαχία που θα οδηγήσει το λαό στην εξουσία, θα κοινωνικοποιήσει τα βασικά μέσα παραγωγής, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Τάσσος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey