Συζήτησε με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα

Επίσκεψη Βαλσαμίδη σε Ερεσό, Άντισσα και Χίδηρα

03/07/2019 - 11:41

Στην Ερεσό ο κ. Βαλσαμίδης συναντήθηκε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής και συζήτησε θέματα που αφορούν την αναβάθμιση υποδομών της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος & νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στρατής Κυρατζής, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

· Η αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής, όπου σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την βελτίωση του οδικού άξονα Μεσότοπος - Άγρα - Ερεσός από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ για την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπέβαλε προτάσεις για την χρηματοδότηση 2 μελετών για την ωρίμανση έργων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 - 2027 και πιο συγκεκριμένα:
1. Βελτίωση Επαρχιακής Οδού από διακλάδωση προς Σίγρι μέχρι Ερεσό και Σκάλα Ερεσού
2. Κατασκευή Επαρχιακής Οδού Ερεσού - Σιγρίου

· Η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής, όπου μετά τις παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των χειμάρρων που συστηματικά πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ξεκινά τις επόμενες μέρες η υλοποίηση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ / ΕΡΕΣΟΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ» συνολικού Π/Υ 5.100.000 €. Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία στο ρέμα της Χαλάνδρας, το οποίο έχει δημιουργήσει πολλές φορές πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μόνιμη αγωνία των κατοίκων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

· Η αναβάθμιση του Γηπέδου της Ερεσού συνολικού Π/Υ 390.000, ένα έργο που βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, η οποία δεν διαθέτει αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις στο σύνολο της.

· Η δημιουργία νέων περιπατητικών διαδρομών, στο πλαίσιο του έργου “Σημάνσεις και Αρχαιολογικές - Περιπατητικές και Ποδηλατοδρομικές διαδρομές στα Οχυρά της Αρχαίας Ερεσίας” Π/Υ 120.000 €, το οποίο εντάχθηκε πριν από λίγες μέρες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Ο κ. Βαλσαμίδης δεσμεύτηκε στους κατοίκους της Ερεσού, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου, σε στενή συνεργασία πάντα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς Φορείς.

Στη συνέχεια ο κ. Βαλσαμίδης επισκέφθηκε την Άντισσα και τα Χίδηρα και συζήτησε με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα. Η αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στα νησιά μας είναι επιβεβλημένη διαφορετικά η Λεσβιακή ύπαιθρος θα οδηγηθεί στην ερημοποίηση, τόνισε ο κ. Βαλσαμίδης. Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτουν τα νησιά μας θα πρέπει να αποκτήσουν πλέον και την τιμή που τους αξίζει και αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει με στοχευμένες πολιτικές από τη νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey