Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος στην περιοχή της Αγιάσου

Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος-AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN 2019

19/03/2019 - 15:48

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στην Αγιάσο, στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε από την «LESVOS RIDE».

 

Η εκκίνηση των Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος 2019 δόθηκε από το Σταυρί με συμμετοχή αθλητών τόσο από τη Λέσβο όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι αθλητές διασχίζοντας τα εκπληκτικά τοπία και μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής της Αγιάσου, τους εντυπωσιακούς γεωτόπους που περιλαμβάνονται στα γεωλογικά μνημεία της ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO αλλά και τα παραδοσιακά χωριά της Αγιάσου τερμάτισαν στο Σταυρί, από όπου και ξεκίνησαν, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από το τοπίο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, την οργάνωση της εκδήλωσης και τους ανθρώπους που την υποστήριξαν, τους εθελοντές αλλά και τη γνωριμία τους με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Αγιάσου.

 

Εκδήλωση βράβευσης αθλητών και φορέων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των αθλητών που πρώτευσαν στο πρωτάθλημα «Lesvos Mountain Trail run Series 2018» και φορέων που στήριξαν τις οργανώσεις των αγώνων τη χρονιά που μας πέρασε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου με μεγάλη συμμετοχή αθλητών, φορέων της Λέσβου και φίλων των αγώνων ορεινού τρεξίματος και ποδηλασίας.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης υποστηρίχτηκε από το ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Λέσβου και το Lesvos Ride.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα των αθλητών καθώς και τεχνική ενημέρωση από τον σύμβουλο του αγώνα Τίτο Χατζέλη.

Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των αθλητικών αγώνων προκειμένου να προβληθούν η φύση και ο πολιτισμός της Λέσβου.

Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε βράβευση των αθλητών που πρώτευσαν που πρώτευσαν στο πρωτάθλημα «Lesvos Mountain Trail run Series 2018» και των κάτωθι φορέων οι οποίοι στήριξαν τις οργανώσεις των αγώνων τη χρονιά που μας πέρασε:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Επιμελητήριο Λέσβου

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

ATTICA GROUP

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Λέσβου

Γιατροί του κόσμου

Αναγνωστήριο Αγιάσου

Ομάδα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης «Η Άμπελος»

Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού.

 

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey