Την εκδήλωση «Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες στο Αιγαίο» κάλυψε το κανάλι του ΑΝΤ1

Αξέχαστο το διήμερο γεμάτο άρωμα Λέσβου στο Παλαιό Φάληρο(vid)

18/09/2019 - 15:49

Δέκα Σύλλογοι της Λέσβου με έδρα την Αθήνα, συνδιοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά την εκδήλωση «Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες στο Αιγαίο» την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο με σκοπό να προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λέσβου.

Στην διάρκεια του πολιτιστικού διημέρου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα « Εναλλακτικός Τουρισμός και Δραστηριότητες στη Λέσβο- Γεωπάρκο UNESCO» από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Συντονιστή του Γεωπάρκου Λέσβου Νικόλαο Ζούρο και ομιλία από την Αρχαιολόγο, Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων και Επίτιμη Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Αγλαΐα Αρχοντίδου με θέμα «Λέσβος-Ιμέρτη».

Ακόμα, δεν έλειπαν φυσικά τα παραδοσιακά εδέσματα της Λέσβου από τον συμπατριώτη Σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη, τα κεράσματα από τους συμμετέχοντες Συλλόγους και παραγωγούς και όλα αυτά με τη συνοδεία της βραβευμένης παιδικής -νεανικής χορωδίας «Καλλιτεχνήματα» υπό την διεύθυνση της Μ. Μιχαλοπούλου.

Εντυπωσιακά ήταν ακόμα τα τμήματα των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων ( Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης Αθηνών, Σύλλογος των Απανταχού Βατουσαίων "Η Κοίμησις της Θεοτόκου",  Παλλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας "Μνήμες Παράδοσης") με τους 80 χορευτές και την παραδοσιακή ορχήστρα με τους Βαγγέλη Σαραντίδη, Παναγιώτη Βέργο, Κώστα Καλδέλη, Ηλία Μαυρίκη , Αντώνη Κεραμυδά, Ιγνάτιο Συμενή , οι οποίοι χάρισαν ένα αξέχαστο Μυτιληνιό γλέντι ταξιδεύοντάς το κοινό, στα μουσικά μονοπάτια της Λέσβου και της Μ. Ασίας.

Το κανάλι του ΑΝΤ1 κάλυψε την εκδήλωση «Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες στο Αιγαίο» και προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey