Θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου στερέωσης στις 8 Απριλίου από εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση μέρους των τειχών του Κάστρου Μυτιλήνης [Vid-Pics] Φωτό:Ιγνάτης Τσικνής

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση μέρους των τειχών του Κάστρου Μυτιλήνης [Vid-Pics]

14/03/2019 - 14:45 Ενημερώθηκε 14/03/2019 - 17:01

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου τα τελευταία χρόνια είναι η στερέωση και αποκατάσταση  του Β.Α. Περιβόλου του Κάστρου Μυτιλήνης. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό  800 χιλιάδες ευρώ .

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου υπέβαλε το έργο της αποκατάστασης των περιοχών Α, Γ και Δ, τμήματα του βορειοανατολικού περιβόλου που είχαν υποστεί σημαντικές φθορές και αλλοιώσεις, καθώς και την διαμόρφωση των κανονιοστασίων του Κάστρου. Να σημειωθεί  ότι το μήκος  του περιβόλου είναι 150 μέτρα και χρειάστηκε  να στηθούν 40 μ. σε ύψος σκαλωσιές.

Το έργο ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 11 το πρωί από την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Γιώργο Πλακωτάρη και από τον προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη, με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό του έργου από το ξεκίνημα του έως την ολοκλήρωση του.

Ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, Παύλος Τριανταφυλλίδης μίλησε στην κάμερα του E-TV περιγράφοντας τη δυσκολία της υλοποίησης του έργου, καθώς και την σημαντικότητά του.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey