Σινεμά στο Αρχοντικό Γεωργιάδη!

12/06/2017 - 13:21 Ενημερώθηκε 12/06/2017 - 19:20

Αρχίζει τη λειτουργία του ο θερινός κινηματογράφος στο Αρχοντικό Γεωργιάδη τη Δευτέρα 19 Ιουνίου με την ταινία «Οι πέντε ύποπτοι» του John Huston.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η ώρα έναρξης στις 9 μ.μ. Οι προβολές των ταινιών θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και σύντομα θα κυκλοφορήσει αναλυτικό πρόγραμμα. Επίσης, ξεχωριστό πρόγραμμα προβολών διοργανώνει τις Τετάρτες το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Τετάρτη 14/06 «Bread & Roses»

Μια ταινία εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποίημα, από τον στρατευμένο Βρετανό σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, αφιερωμένη στις σύγχρονες εργάτριες στη χώρα των «ίσων ευκαιριών», τις ΗΠΑ. Στην αφήγησή του υπάρχουν αναμφισβήτητες αλήθειες. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, μας λέει μέσα από τα πανό των διαδηλωτών, αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Και δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν ενωθεί η εργατική τάξη.

 

- Τρίτη 20/06 «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι»

Εθελοντές εργάτες από όλη τη χώρα κάνουν αντάρτικο κατά των Βρετανών. Με αίσθηση καθήκοντος και αγάπη για τη χώρα του ο Ντάμιεν εγκαταλείπει την αστική του ιατρική καριέρα και ρίχνεται και αυτός στον επικίνδυνο αγώνα για την ελευθερία, στο πλευρό του αδερφού του Τέντι. Όμως η μερική αυτονομία που επιβάλλουν οι Βρετανοί πυροδοτεί αντιθέσεις.

 

- Τετάρτη 28/06 «The Navigators»

Εργάτες αναγκάζονται να αποχωρήσουν παίρνοντας μικρή αποζημίωση, ενώ όσοι δέχονται να παραμείνουν αφήνονται σχεδόν απροστάτευτοι. Το σωματείο χάνει την ισχύ του, οι κανόνες ασφαλείας τηρούνται ολοένα και λιγότερο, ενώ προσλαμβάνονται ανειδίκευτοι εργάτες και οι δουλειές γίνονται πρόχειρα. Πολύ σύντομα η ιδιωτικοποίηση δείχνει το αληθινό, απάνθρωπο πρόσωπό της, καταστρέφοντας τις σχέσεις αλληλεγγύης ανάμεσά τους και οδηγώντας σε τραγικά αποτελέσματα.

 

- Τετάρτη 12/07 «Ουτοπία 1961»

Αφηγείται την πολύμηνη σύγκρουση των ανθρακωρύχων του Λαυρίου το 1961 με τη «Γαλλική Εταιρεία» για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για δουλειά με δικαιώματα. Καθόλου εύκολο το εγχείρημα. Πολλοί άνθρωποι, μη επαγγελματίες, που χρήζουν καθοδήγησης και διδασκαλίας, προγραμματισμού και πειθαρχίας και, κυρίως, δουλειάς, πολλή δουλειάς.

 

- Τετάρτη 19/07 «Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα»

Η εκμετάλλευση των εργατών απόλυτη και ολοσχερής. Άθλιες παράγκες, οι μισθοί δεν δίδονται σε χρήμα, αλλά σε κουπόνια της εταιρείας που ίσχυαν στα μαγαζιά της. Εκμετάλλευση απάνθρωπη για το μέγιστο κέρδος του καπιταλιστή. Ροκφέλερ το όνομά του, σύμβολο τρόμου, που εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει. Το ντοκιμαντέρ στηρίζεται στις μαρτυρίες των απογόνων των αγωνιστών του Λάντλοου και τις αφηγήσεις των σημερινών κατοίκων της περιοχής, που τις κρατούν ζωντανές στην προφορική τους παράδοση.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey