Κρέτσου: Στο θέμα της ΠΓΔΜ κινούμαστε τώρα στη σωστή κατεύθυνση

«Στο θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) κινούμαστε τώρα στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κορίνα Κρέτσου, σε συνομιλία της με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κ. Κρέτσου ανέφερε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ο τριμερής διάλογος, μόλις αρχίσουν να ισχύουν οι λειτουργικοί κανόνες μεταξύ των δυο χωρών.

«Ελπίζω ότι θα πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν μια συμφωνία, να ξεκινήσουμε τον τριμερή διάλογο. Είμαστε έτοιμοι και από ότι καταλαβαίνω κι εσείς είσαστε έτοιμοι και ελπίζω και το Συμβούλιο -μπορούμε να ξεκινήσουμε και αύριο ακόμα για τα θέματα της διασυνοριακής συνεργασίας. Ανυπομονούμε!» σημείωσε η επίτροπος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στην τοποθέτησή του ότι «η Ελλάδα επικυρώνει μια ιστορική συμφωνία με την πΓΔΜ, η οποία λύνει με θετικό τρόπο, που τον χαιρετίζει και το Ευρωκοινοβούλιο και η Κομισιόν και το Συμβούλιο, μια μακρά διαμάχη, περίπου τριών δεκαετιών».

Όπως υπογράμμισε «δεν μας αρκούν τα χειροκροτήματα της διεθνούς κοινότητας – αν είχαμε και τα κονδύλια του Interreg για προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας, θα ήταν πολύ καλύτερα για τους πολίτες και των δυο χωρών, να δουν τις ορατές βελτιώσεις στη ζωή τους».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ