Τον άφησε με χτυπημένο το κεφάλι κι έφυγε – Χαμός για τη δολοφονία του 19χρονου στα Μάλια

Την ενοχή του 23χρονου κατηγορούμενου για θανατηφόρα σωματική έκθεση πρότεινε σήμερα ο Εισαγγελέας Έδρας, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του άτυχου 19χρονου Βρετανού, ο οποίος ανήμερα των γενεθλίων του σκοτώθηκε στη διάρκεια φονικής συμπλοκής στα Μάλια τον Αύγουστο του 2015.

Το επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε όταν ο κατηγορούμενος μαζί με τις Βρετανίδες φίλες του που επέβαιναν σε όχημα, κόρναραν στο δρόμο, όπου βρισκόταν το θύμα και φίλος του. Ο 19χρονος και ο φίλος του ενοχλήθηκαν και ένιωσαν προσβεβλημένοι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει φραστικό επεισόδιο. Όπως υποστήριξε ο Εισαγγελέας, σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι το θύμα κινήθηκε απειλητικά ή άσκησε βία σε βάρος του κατηγορούμενου.

Ο κατηγορούμενος 23χρονος υποστήριξε ότι το θύμα με το φίλο του εξύβρισαν τις κοπέλες και ο ίδιος κατέβηκε από το όχημα για να τους πει να ζητήσουν συγνώμη. Όπως ισχυρίστηκε ο 23χρονος απώθησε το 19χρονο και του έδωσε ένα χαστούκι για να τον συνεφέρει.

Ο Εισαγγελέας ωστόσο απέρριψε τον ισχυρισμό και ανέφερε πως … όχι χαστούκι δεν ήταν, αλλά ήταν γρονθοκόπημα! Και μάλιστα το αποτέλεσμα ήταν το θύμα που ήταν μεθυσμένο, να πέσει ανάσκελα με το κεφάλι.

Ο Εισαγγελέας αποδίδει επίσης στον 23χρονο ότι μετά το συμβάν, άφησε πεσμένο στο έδαφος τον 19χρονο, ενώ ήταν ο μόνος που είδε ότι είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Αντί να αναζητήσει βοήθεια, εκείνος έφυγε, κι αυτό κατά τον Εισαγγελέα, επηρέασε όλη την έκβαση της υπόθεσης, καθώς ούτε οι φίλοι του άτυχου Βρετανού, ούτε όμως και οι διασώστες του ΕΚΑΒ γνώριζαν ότι το θύμα είχε χτυπήσει στο κεφάλι.

Είναι μια υπόθεση που δείχνει που μπορούν να οδηγήσουν η επιπολαιότητα και οι συμπεριφορές παιδιών που διασκεδάζουν ανεξέλεγκτα, τόνισε ο Εισαγγελέας έδρας.

Στα Δικαστήρια βρίσκονται συγγενείς και του κατηγορούμενου και κυρίως του θύματος, ενώ για την υπόθεση υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από βρετανικά μέσα με απεσταλμένους και ανταποκριτές που καλύπτουν την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο άτυχος Βρετανός που κατάγεται από εύπορη οικογένεια, βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο ταξιδιού στην Ευρώπη που έκανε με τέσσερις φίλους του για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ