Θεομηνία στη Δυτική Αττική – Ώρες αγωνίας σε Μάνδρα, Μαγούλα και Ελευσίνα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το enikos.gr επικοινώνησε με την Δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη η οποία δήλωσε «αυτήν την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς. Ελπίζουμε να μην έρθει το νερό από το βουνό και μας πνίξει το τσουνάμι».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς δήλωσε στο enikos.gr “έχουν κλείσει δρόμοι στη Μαγούλα από φερτά υλικά και έχουν πλημμυρίσει ισόγεια σπίτια και καταστήματα”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας – Μαγούλας – Ελευσίνας, η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 95 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και 30 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Στο σημείο βρισκόνταν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Προληπτικά στην περιοχή βρισκόταν σε ετοιμότητα ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ και βάρκα με δύτες.

Νέες καταστροφές στη Μαγούλα από την κακοκαιρία

Σπίτια πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους στη Μαγούλα. Στην πολύπαθη περιοχή έφτασαν και εθελοντές δασοπυροσβέστες από τον Βύρωνα όπου πραγματοποιούσαν αντλήσεις υδάτων από σπίτια.

Εγκλωβίστηκε οδηγός φορτηγού στη Μαγούλα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στη Βιομηχανική Περιοχή της Μαγούλας λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Σε φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr φαίνεται ένα φορτηγό να έχει ακινητοποιηθεί από τα νερά ενώ ο οδηγός του προσπαθεί να βγει από το όχημα του.

Τραγική η κατάσταση στη Μάνδρα – Εφιαλτικές ώρες για τους κατοίκους

Δραματική είναι η κατάσταση τις τελευταίες  ώρες στηΜάνδρα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα νερά με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται και την κατάσταση να ξυπνά μνήμες του περασμένου Νοεμβρίου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Εικόνες από τη Μάνδρα:

ΦΩΤΟ: Facebook Γιώργου Σαρτζετάκη

Σε ποιους δρόμους της Αττικής διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω της κακοκαιρίας

Διακόπηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω της βροχόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία της παλαιάς και νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και σε εξόδους της Αττικής οδού.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων αφορούσε τους εξής δρόμους:

1) Στη Νέα Εθνική Οδό στο 29.5 χιλιόμετρο, στο ρεύμα προς Κόρινθος (ανοιχτές δύο λωρίδες κυκλοφορίας)

2)Στην οδό Στρατηγού Ρόκα στο ύψος της συμβολής με την οδό Δούκα στο ρεύμα προς Μάνδρα

3) Στην οδό Λεωνίδα Στάμου στο ύψος του κόμβου Μάνδρας – Μαγούλας

4) Στην οδό Καταδρομέων προς Αγία Αικατερίνη Μάνδρας στα Μέγαρα.

σχολίασε κι εσύ