Νέα στοιχεία για το έγκλημα στο Νέο Ψυχικό: Γνώριζε τον δολοφόνο του ο φαρμακοποιός

Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν μπροστά στη μαφιόζικη εν ψυχρώ δολοφονία του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, οδηγούν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην εκδοχή ότι το θύμα έδειξε ότι γνώριζε τον δολοφόνο του και αιφνιδιάστηκε όταν τον είδε να σηκώνει το όπλο.

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έχουν συλλέξει, στη θέα του ενόπλου που βρέθηκε δίπλα στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητό του, ο φαρμακοποιός, αντί να κάνει κάποια κίνηση για να προφυλαχθεί, μισάνοιξε το παράθυρό του σαν να ήθελε να του μιλήσει.

Αυτή η κίνηση έδειχνε ότι πιθανότατα ήξερε τον άνθρωπο που κρατούσε το περίστροφο και ίσως κάτι του είπε προτού δεχθεί τις μοιραίες σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος λίγο πιο μακριά από την εξώπορτα του σπιτιού του. Το κίνητρο της μυστηριώδους εν ψυχρώ εκτέλεσης, που μοιάζει δουλειά “επαγγελματία”, καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσωπα της οικογένειας του άτυχου φαρμακοποιού έδωσαν στους άνδρες της ασφάλειας πληροφορίες για κάποιες οικονομικές δοσοληψίες, που είναι δυνατό να προκάλεσαν την εντολή για τη δολοφονία του. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και κάποιες δικαστικές περιπέτειες που είχε το 57χρονο θύμα στη Λακωνία, σχετικά με τη δημιουργία μιας τουριστικής επιχείρησης σε περιοχή του νομού. Όμως μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάποιο σημαντικό στοιχείο.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 9:30 το πρωί του Σαββάτου, όταν οι κάτοικοι στη μικρή γειτονιά της οδού Ιωνίας στο Νέο Ψυχικό πετάχτηκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους, ακούγοντας απανωτούς πυροβολισμούς. Λίγα λεπτά μετά, ακούστηκαν οι σπαρακτικές κραυγές της κόρης του άτυχου φαρμακοποιού.

Ο φονιάς είχε στήσει καρτέρι στη ράμπα του γκαράζ του σπιτιού του 57χρονου, περιμένοντας να βγει με το αυτοκίνητό του. Μόλις εμφανίστηκε και αφού ο φαρμακοποιός έκανε μια κίνηση για να ανοίξει το τζάμι, ο άγνωστος εκτελεστής άνοιξε την πόρτα του οδηγού και εξαπέλυσε καταιγισμό πυρών κατά του Βασίλη Φλώρου με ένα περίστροφο 32 χιλιοστών. Αμέσως μετά απομακρύνθηκε πεζός με ιδιαίτερη ψυχραιμία από το σημείο και επιβιβάστηκε σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του με τον οποίο εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσαν κάποιοι περίοικοι, το ίδιο πρόσωπο παρακολουθούσε την προηγούμενη ημέρα την κατοικία του άτυχου φαρμακοποιού, φορώντας μάλιστα τα ίδια ρούχα, δηλαδή βερμούδα, ανοιχτόχρωμη μπλούζα και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ