Κινδυνεύει η γέφυρα του Νέστου

Κλείνει από μέρα σε μέρα η επικίνδυνη γέφυρα του Νέστου στο Παρανέστι της Δράμας, μετά τα σοβαρά προβλήματα στατικότητας που έχουν εντοπιστεί. Η πρόσβαση προς τη Δράμα που απέχει 40 χλμ. για τους περίπου 4.000 κατοίκους των 40 χωριών του ορεινού Δήμου Παρανεστίου, θα γίνεται από δύο στενούς δρόμους, μέσω Πλατανόβρυσης και Καπνόφυτου, ενώ οι μαθητές των σχολείων θα περνούν τη μήκους 500 μέτρων γέφυρα με τα πόδια.

Η δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου, συγκαλεί εκ νέου ευρεία σύσκεψη παραγόντων τη Δευτέρα, ενώ εκφράζει φόβους καθώς η γέφυρα που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960, έκτοτε δεν έχει συντηρηθεί. Συνεπώς, θα κλείσει και η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορευτεί.

“Από το 2003 διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά από τότε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Από τη γέφυρα αυτή που αποτελεί τμήμα της εθνικής οδού Δράμας- Ξάνθης και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων και εργαζομένων, διέρχεται σημαντικός αριθμός βαρέων οχημάτων, τα οποία μεταφέρουν τόνους ξυλείας από τον δασικό πλούτο της περιοχής. Ως εκ τούτου έχει επιβαρυνθεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχει κανέναν έργο συντήρησης” τονίζει στην εφημερίδα Έθνος.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ