Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι – Αισθητός και στην Αττική – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός στο Γαλαξίδι ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Όσο για το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται στα 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας.Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Πελοπόννησο, ενώ ήταν ιδιαίτερα αισθητός και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην περιοχή ή τραυματισμοί, ωστόσο οι κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους έντρομοι.

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο enikos.gr για τον σεισμό “Μεγάλη σεισμική δόνηση έντασης περίπου 5,1 με 5,7 σημειώθηκε πριν από λίγο με επίκεντρο το Γαλαξίδι” είπε στο enikos.gr o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα.

Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός

Στα γνωστά ρήγματα του Κορινθιακού κόλπου, σημειώθηκε ο σεισμός σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η ένταση της δόνησης υπολογίστηκε στα 5,3 Ρίχτερ και εντοπίζεται στον κόλπο των Αγίων Πάντων.

Έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της ευρύτερης περιοχής καθώς και στην Αθήνα.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για να πούμε αν ο σεισμός αυτός ήταν ο κύριος, λέγοντας ότι πρόκειται για ευαίσθητη περιοχή που θέλει προσοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ