Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στα άγνωστα φυλάκια του Έβρου – ΒΙΝΤΕΟ

Την καθημερινότητα των στρατιωτών, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τις περιπολίες τους στα φυλάκια του Έβρου, στα ελάχιστα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, κατέγραψε στο οδοιποιρικό του για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Χρήστος Μαζανίτης.

«Είμαστε έτοιμοι, 24 ώρες το 24ωρο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Μεγάλος αριθμός στρατιωτών δηλώνει παραμονή στην παραμεθόριο παρόλο που μετά την πάροδο των 5 μηνών μπορούν να επιστρέψουν κοντά στα σπίτια τους», τονίζει ο Διοικητής του Λόχου Προκάλυψης Ηλίας Ζέρβας.

Στα Μαράσια και το Πύθιο, τα φυλάκια Ελλάδας και Τουρκίας χωρίζονται από δύο γέφυρες. «Ένα από τα ελάχιστα χερσαία σύνορα όπου η μισή γέφυρα είναι στην τουρκική πλευρά και η μισή στην ελληνική καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο υπόλοιπος ελληνισμός να κοιμάται τα βράδια του ήσυχος », δήλωσε ο έτερος Διοικητής του Λόχου Προκάλυψης, Χρυσοβαλάντης Πάλλας.

Ο στρατιώτης Παναγιώτης Σίσκος σημείωσε: «Είμαστε εθελοντές, θα ολοκληρώσουμε την θητεία μας εδώ τιμώντας την ιστορία της πατρίδας μας και τους αγώνες των προγόνων μας. Η σκοπιά εδώ είναι απαιτητική, πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοικτά. Είσαι στην πρώτη γραμμή, δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από εσένα, οπότε πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα σε οτιδήποτε συμβεί».

Από την πλευρά της, η επαγγελματίας οπλίτης Στέλλα Σάλτα επέλεξε να υπηρετήσει στα σύνορα του Έβρου. «Βρισκόμουν 10 χρόνια στην Μυτιλήνη και από επιλογή ήρθαμε στον Έβρο, να υπηρετήσουμε εδώ. Ο χειμώνας στον Έβρο φυσικά είναι πολύ δύσκολος αλλά ανταπεξερχόμαστε όπως πρέπει. Δεν φοβόμαστε τίποτα, είμαστε έτοιμοι για ό,τι και αν προκύψει, κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε σωστά» , υπογράμμισε η επαγγελματίας οπλίτης Στέλλα Σάλτα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ