Κινηματογραφική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αρχαία Κόρινθο: Πώς έπιασε τους ληστές των τραπεζών – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τρεις επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί συνελήφθησαν αργά το μεσημέρι χθες, στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις κακοποιοί, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο από τους δράστες. Ο ένας τραυματίας διακομίστηκε στο Θριάσιο και ο δεύτερος στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κακοποιοί είχαν στο αυτοκίνητό τους και ένα καλάσνικοφ, ενώ αναζητούνται και συνεργοί τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Λεβειδιώτη για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, «το όχημα των δραστών ήταν παρκαρισμένο στο συγκεκριμένο σημείο και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν. Εκείνη τη στιγμή, βγήκε τουλάχιστον ένα όπλο και πυροβόλησαν προς τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και οι τρεις άνδρες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, έπεσαν από τον γκρεμό. Όμως, οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και κατάφεραν να τους συλλάβουν».

«Το όχημα των δραστών έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να ελεγχθεί. Οι τρεις άνδρες εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν σε μία εγκληματική οργάνωση που έκανε ληστείες στην περιφέρεια, σε μία τράπεζα στην Καλαμάτα πριν από μερικούς μήνες. Οι περισσότερες από αυτές γίνονταν με κινηματογραφικό τρόπο και είχαν αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά», πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούν εάν υπάρχει και τέταρτος συνεργός, ο οποίος δεν βρισκόταν μαζί τους αλλά σε κάποια άλλη περιοχή της Κορινθίας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγές: ΑΠΕ/ korinthostv.gr/ ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ