Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκε η προσωρινή άδεια, ανοίγει ο δρόμος μεταφοράς των δεμάτων στη Λευκίμμη

σκουπίδια
06 Ιουνίου 2018 / 10:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σήμερα έφθασε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της προσωρινής εναπόθεσης των δεμάτων στα Μεσοράχια.

Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, ακόμα και με κατεστραμένες τις εγκαταστάσεις του μετά τον εμπρησμό στις αρχές Μαΐου, μπορεί πλέον να υποδέχεται τα δέματα που έχουν συσσωρευθεί στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Αυτή είναι μια διαχείριση, που κατά την μελέτη, δεν μπορεί να ξεπεράσει σε διάρκεια το ένα έτος, ενώ παράλληλα θα γίνονται εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμένων εγκαταστάσεων που θα επιτρέψουν την κανονική αδειοδότηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). Η αδειοδότηση αυτή δόθηκε προκειμένου να αποσυμφορηθεί από τα δέματα ο χώρος στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, όπου θα γίνεται η επεξεργασία και δεματοποίηση των απορριμμάτων.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος ανακοίνωσε την παραλαβή του εγγράφου της Αποκεντρωμένης σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.