Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση του ωραρίου των τουριστικών καταστημάτων στα Ιόνια Νησιά

ωράριο καταστημάτων
09 Αυγούστου 2018 / 16:45

Μετά και από το αίτημα που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, για την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων με τουριστικό ενδιαφέρον

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την υπ. αριθ. 107-13/28-07-2018 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (ΑΔΑ: ΨΠ347ΛΕ-ΙΣΣ), που συνήλθε,  το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018,  εγκρίθηκε η παράταση του εθνικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, (μετά και από το αίτημα που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, με το οποίο ζητούσε την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων με τουριστικό ενδιαφέρον στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας).
Το Περιφερειακό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη ότι όλη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι τουριστικός προορισμός, ως εκ τούτου οι εμπορικές επιχειρήσεις σε αυτήν θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στους επισκέπτες, λόγω της  λόγω της αυξημένης ζήτησης, υιοθέτησε την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας και επέκτεινε την εφαρμογή της σε όλη την επικράτεια της ΠΙΝ, ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζει και συνιστά την πιστή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Π.Σ. ισχύουν :
 
Ι. Η παράταση αφορά τα καταστήματα που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση.
2. Η παράταση του ενιαίου πλαισίου λειτουργίας για τα καταστήματα αυτά θα είναι από τις ώρες 21.00 έως  24.00.
3. Η χρονική περίοδος της παράτασης ορίζεται από την 1η  Μαΐου μέχρι την 31η   την Οκτωβρίου κάθε έτους.
4. Θα εφαρμόζεται στις ημέρες από Δευτέρα μέχρι  Σάββατο κάθε εβδομάδας.
5. Θα εφαρμόζεται στη χωρική αρμοδιότητα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας και με τις εξής επισημάνσεις:
α. Η λειτουργία των καταστημάτων για τις επιπλέον ώρες ( από 21.00 έως 24.00) θα είναι χωρίς απασχόληση προσωπικού. Στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό απασχοληθεί προσωπικό θα εφαρμόζεται η κείμενη εργατική νομοθεσία.
β. Για τις Κυριακές και αργίες και για όσα καταστήματα λειτουργούν βάσει αποφάσεων Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών, που έχουν εκδοθεί κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 αρθρ. 16 ν. 4177/2013 και του αρθρ. 46 ν.2224/1994, θα ισχύει η παραπάνω παράταση σύμφωνα με τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις.