Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την «Κερκυραϊκή Συμμαχία» παρουσίασε ο Γιώργος Καρύδης (video)

Γιώργος Καρύδης
08 Μαρτίου 2019 / 11:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με κεντρικό σύνθημα «καθαρές κουβέντες, καθαρές πολιτικές, καθαρά πρόσωπα», παρουσιάστηκε σήμερα η νέα δημοτική παράταξη

«Κερκυραϊκή Συμμαχία» με επικεφαλής τον Γιώργο Καρύδη, νυν αντιδήμαρχος Μέσης Κέρκυρας.
Ο Γιώργος Καρύδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και κατά την παρουσίαση δόθηκαν στη δημοσιότητα η Διακήρυξη της Κίνησης και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Αναλυτικά ο Γιώργος Καρύδης είπε:

«Οι δημοτικές  εκλογές του Μάη 2019 μας φέρνουν όλους αντιμέτωπους με μια σειρά υποχρεώσεων και προκλήσεων ιδιαίτερα κρίσιμων για το μέλλον της Κέρκυρας. 
Η χώρα μας και τα επόμενα χρόνια θα υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, της λιτότητας και της ύφεσης. Η νεολαία, οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες, τα μικρά και μεσαία κοινωνικά στρώματα θα συνεχίσουν να δεινοπαθούν μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης.  Παράλληλα η κρίση των θεσμών και η διάρρηξη  της κοινωνικής συνοχής, οξύνουν  τα προβλήματα και δυσχεραίνουν τις δυνατότητες επίλυσής τους.
Προκειμένου να ελαφρυνθεί το βάρος και ν΄ ανατείλουν  καλύτερες μέρες, απαιτούνται η βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής διαβίωσης των πολιτών, η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, και η ενίσχυση των δομών κοινωνικής φροντίδας.
Στην προσπάθεια αυτή αποφασιστικής σημασίας θα είναι η  συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα του πρώτου βαθμού.  Για ν’ ανταποκριθεί όμως στο ρόλο της,  απαιτούνται,   διαρκείς αγώνες  διεκδίκησης πόρων και αρμοδιοτήτων  και δραστικές  προσπάθειες απαγκίστρωσης από τον ασφυκτικό έλεγχο του κεντρικού κράτους, ώστε να μπορεί αυτόνομα να διαχειρίζεται τα τοπικά ζητήματα.
Καίριας σημασίας επομένως τυγχάνει και για το νησί μας η αυτονομία και η απεξάρτηση των δημοτικών Παρατάξεων από  κομματικές σκοπιμότητες, στενά οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα και η προσήλωσή τους στο κοινό όφελος και στην εξυπηρέτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του κερκυραϊκού λαού.  
Η ανεξάρτητη δημοτική Κίνηση Κερκυραϊκή Συμμαχία που ιδρύθηκε το 2014 ασπαζόμενη τις παραπάνω αρχές  και αξίες δραστηριοποιείται εκ νέου στην προσπάθεια υλοποίησής τους.    Αποτελείται από κερκυραίες και κερκυραίους,  δημοκρατικούς πολίτες με κοινωνικές και οικολογικές ευαισθησίες, που ενδιαφερόμαστε για το καλό και την πρόοδο του τόπου στον οποίο ζούμε καθημερινά εμείς και οι οικογένειές μας.
Δεν αποβλέπουμε σε κάποιο όφελος, αλλά η ίδια η πραγματικότητα μας οδηγεί ν΄ ασχοληθούμε με τα τοπικά προβλήματα.  Ζούμε όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί μας και σαν ενεργοί πολίτες κρίνουμε ότι πρέπει ν΄ αναλάβουμε δράση. 
Το δικό μας όραμα για την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά είναι να γίνουν υπόδειγμα ποιότητας ζωής.        Ν΄ ανακτήσουν στη σύγχρονη εποχή την παλιά τους αίγλη. Τότε που αποκαλούνταν και ήταν η Ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού. Να ξαναγίνουν παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την απαράμιλλη ομορφιά, το λεπτό γούστο, την μοναδική πολιτισμική, μουσική και καλλιτεχνική παρουσία. Πραγματικό στολίδι και καμάρι για όλη την Ελλάδα.
 
Κατά συνέπεια
 
 
- Στοχεύουμε πρωτίστως να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.   Κεφαλαιώδους σημασίας γι αυτό είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση   των ζητημάτων της καθημερινότητας.
- Δίνουμε έτσι προτεραιότητα  στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην ύδρευση,  στη βελτίωση του δημοτικού και αγροτικού διχτύου, στο κυκλοφοριακό, στις αποψιλώσεις και στο φωτισμό, γιατί  αυτά αφορούν την  ζωή όλων μας.
- Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε  την ενδοδημοτική αποκέντρωση με  τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων στις χωρικές αντιδημαρχίες και στα τοπικά συμβούλια όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, προκειμένου να ενδυναμωθεί η φροντίδα και η μέριμνα της κερκυραϊκής περιφέρειας, των οικισμών και των χωριών μας.
- Οργανώνουμε τη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και αξιοποιούμε τη νέα Τεχνολογία με την συμμετοχή των πολιτών σε μια διαδικασία που θα βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητά τους.
- Αποσκοπούμε να καλλιεργήσουμε μια διαφορετική νοοτροπία στους εργαζόμενους στο Δήμο ώστε να συνειδητοποιήσουν το σημαντικό κοινωνικό ρόλο που επιτελούν και να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία.
- Οφείλουμε να εργαστούμε για την ενίσχυση των δομών πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας κι αυτούς που έχουν ειδικές ανάγκες.
- Θεωρούμε χρέος μας να σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ, που καταβάλλουν οι συνδημότες μας και να κάνουμε επιτέλους πράξη την απογραφή των οικονομικών του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.
- Θεωρούμε υποχρέωσή μας την ιδιαίτερη μέριμνα για τη νεολαία μας, συνδράμοντας στην πνευματική,  αθλητική και καλλιτεχνική της δραστηριότητα.
- Επιδιώκουμε να πετύχουμε ώστε η τουριστική περίοδος να διαρκεί ολόκληρο το χρόνο αναδεικνύοντας και στηρίζοντας εναλλακτικές μορφές ποιοτικού τουρισμού  όπως λ.χ. η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την τουριστική δραστηριότητα  ( γαστρονομικός τουρισμός κ. ά.).
- Αποβλέπουμε στην αναγκαία και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου με την τοπική Εκκλησία, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τους Επιστημονικούς Φορείς και το πλήθος των μουσικών, χορωδιακών, καλλιτεχνικών και αθλητικών συλλογικοτήτων του νησιού μας για την ανάδειξη αλλά και τη σύγχρονη καλλιέργεια της πνευματικής, καλλιτεχνικής  και πολιτιστικής μας παράδοσης .
- Εντείνουμε  την προσπάθεια για την ανακαίνιση των παραμελημένων ιστορικών μας κτιρίων και μνημείων,  και  την αξιοποίηση των  δημόσιων  και δημοτικών  χώρων που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.
- Ανασυγκροτούμε την  ειδική υπηρεσία του Δήμου για την ανεύρεση και τεκμηρίωση εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση  ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων.
 
Για την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, σωστός προγραμματισμός,  διοικητική αποτελεσματικότητα  και καλύτερη διαχείριση.
Πιστεύουμε πως  έχουμε την ικανότητα και την εμπειρία για να πετύχουμε.
Μαζί μας θέλουμε όσες και όσους θεωρούν ότι ο δικαιολογημένος θυμός της κοινωνίας  πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη δημιουργίας, ανανέωσης και προοπτικής.
Η Κίνησή μας αφήνει στην άκρη τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, τις αγκυλώσεις και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Δεν χαϊδεύουμε αυτιά ούτε μοιράζουμε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των ολίγων. Είμαστε αποφασισμένοι ακόμη και να συγκρουστούμε προκειμένου να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των συνδημοτών μας. Και προπαντός επιδιώκουμε να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι σε ό, τι εκφράζουμε και υποστηρίζουμε.
Κερκυραίες και κερκυραίοι,
Νέες και Νέοι της Κέρκυρας,
Καλούμε όσους ενστερνίζεστε τις παραπάνω σκέψεις και θέσεις να πλαισιώσετε την Κίνησή μας ώστε να συνδιαμορφώσουμε ειδικότερες προτάσεις και λύσεις για ν΄ αφαιρέσουμε το φθαρμένο και να οικοδομήσουμε από κοινού το καινούργιο.
Σας καλούμε να στηρίξετε  την  Κίνησή μας,  ώστε να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην τοπική κοινωνία και να γίνει η Κέρκυρα πρότυπο ποιότητας ζωής και ανάπτυξης! 
Πολλοί μαζί μπορούμε καλύτερα! Γιατί πρέπει να θυμόμαστε το λόγο του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη: ‘’Το νου σας. Η άνοιξη από μας εξαρτάται’’.
Κι ο Μάης είναι πολύ κοντά! 
Καθαρές κουβέντες, καθαρές πολιτικές, καθαρά πρόσωπα»
 
Οι πρώτοι υποψήφιοι
 
  1. Γκουνέλας Μιχαήλ του Σωτηρίου, επαγγελματίας τουρισμού.
  2. Δασκαλιέρος Ελευθέριος του Αντωνίου, ασφαλιστής.  
  3. Ζάχου Ελισάβετ του Σπυρίδωνος, ιδιωτική υπάλληλος.
  4. Κληρονόμος Σταμάτιος του Γεωργίου πρώην αστυνομικός.
  5. Κωσταγιόλας Σπυρίδων του Ανδρέα, ιατρός παθολόγος-διαβητολόγος, συγγραφέας.
  6. Λίβερη Αικατερίνη του Κων/νου νοσηλεύτρια.  
  7. Λούβρος Γιώργος του Ανδρέα, τουριστικός πράκτορας.
  8. Μοσχονάς Ιωάννης του Φωτίου , λογιστής.
  9. Νικήτα Ειρήνη του Βασιλείου, σχολική φύλακας.
  10. Νικολούζου Ελένη του Σπυρίδωνος, ιδιωτική υπάλληλος.
  11. Παϊπέτης Στέφανος του Κων/νου, συνταξιούχος έμπορος ποδηλάτων, τέως Πρόεδρος του Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ.
  12. Πανά Μαρία του Νικολάου πρώην υπάλληλος της Ολυμπιακής.
  13. Οικονόμου Αλεξία του Χρήστου, ιδιωτική υπάλληλος.
  14.  Ποδαράς Σπυρίδων του Γερασίμου καθηγητής Μέσης                Εκπαίδευσης.
  15.  Πρίφτη Σοφία του Σπυρίδωνος, ξενοδοχοϋπάλληλος.
  16. Ρεντίφης Χρήστος του Ευαγγέλου, επιχειρηματίας.
  17. Τόλης Βασίλειος του Ευαγγέλου, ξυλουργός.
  18. Χριστοπούλου Σοφία του Ηλία, ιδιωτική υπάλληλος.