Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιπετειώδης τερματισμός της Ρεγκάτας Μπρίντιζι-Κέρκυρα!

Ρεγκάτα Μπρίντιζι Κέρκυρα
17 Ιουνίου 2019 / 06:42

Μετά από αγωνιώδες σπριντ, τρία σκάφη τερμάτισαν σχεδόν ταυτόχρονα

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ. Το τριμαράν Ad Maiora προηγείτο σταθερά από τις 7 το απόγευμα με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ερείκουσας. Οι διοργανωτές του αγώνα είχαν ήδη προβλέψει να μειώσουν τη διαδρομή στα 92 μίλια, λόγω των άστατων ανέμων, που αναμένονταν βάσει της μετεωλογικής πρόγνωσης. Μετέθεσαν έτσι τη γραμμή τερματισμού στην Ερείκουσα των Διαποντίων Νήσων, αντί για το λιμάνι της Κασσιώπης.

Πολύ κοντά στους Οθωνούς, το προπορευόμενο Ad Maiora παγιδεύτηκε σε μια "τρύπα του ανέμου" ελαττώνοντας ταχύτητα δραματικά και μειώνοντας κατά πολύ την απόσταση που το χώριζε από τα δύο άλλα σκάφη που ακολουθούσαν, το Idrusa και το Lupa of the Sea. Τα δύο σκάφη τελικά το έφθασαν και όταν μετά από μεγάλη προσπάθεια, το Ad Maiora κατάφερε να ξαναβρεί την πορεία του, ακολούθησε ένα αγωνιώδες σπριντ για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τελικά τα μεσάνυχτα, τα τρία σκάφη τερμάτισαν σχεδόν ταυτόχρονα. Τα πρώτα αποτελέσματα κατέγραψαν το Ad Maiora και το Idrusa να τερματίζουν στις 00:10 (ώρα Ιταλίας) και το Lupa of the Sea στις 00:12. Σημειώνεται ότι τα επίσημα αποτελέσματα ανακηρύσσονται από την κριτική επιτροπή, βάσει πολλών παραγόντων και των κανόνων του αγώνα.  

Η απονομή των βραβείων θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης στις 20:00, σε μια πανηγυρική τελετή στο Λιμάνι της Μαρίνας Γουβιών. Στο πηδάλιο της διοργάνωσης της Ρεγκάτας βρίσκονται από το 2015 ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μαρίνας Γουβιών, που πήρε τη σκυτάλη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας, και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος του Μπρίντιζι (Circolo Della Vela Brindisi). 

Πηγή: BrindisiReport.it/Marcello Orlandini

Επιμέλεια: Χριστίνα Γκερέκου