Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον Καραμανλή για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την παράκαμψη της πόλης

ηγουμενίτσα
16 Οκτωβρίου 2019 / 14:55

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έθεσαν και την ανάγκη να απλοποιηθεί το υφιστάμενο σύστημα δημοπρατήσεων έργων προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάθεση έργων από τους δήμους.

ΑΘΗΝΑ. Την επίσπευση των διαδικασιών για κρίσιμα έργα υποδομών στη Θεσπρωτία ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κου Θωμά Πιτούλη, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κου Ι. Λώλου, του Δημάρχου Φιλιατών κου Σπ. Παππά και του Δ/νοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ κου Αθ. Πορφύρη.
Σημειώθηκε ότι το έργο της Γ1 Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας εμφανίζει καθυστερήσεις και ζητήθηκε να προχωρήσει η έγκριση της 2ης Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών και του 2ου Α.Π.Ε. της Αρχικής Σύμβασης καθώς και να διασφαλιστεί η ροή της χρηματοδότησης του έργου. Επίσης τονίσθηκε η ευρύτερη - εθνική και περιφερειακή - σημασία του Οδικού Άξονα Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα - Μαυρομάτι στον οποίο περιλαμβάνεται το έργο της Παράκαμψης Ηγουμενίτσας, για το οποίο ζητήθηκε η επίσπευση της μελέτης από την Εγνατία Α.Ε. και η ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατασκευής. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έθεσαν και την ανάγκη να απλοποιηθεί το υφιστάμενο σύστημα δημοπρατήσεων έργων προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάθεση έργων από τους δήμους.