Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταφορά απορριμμάτων της Κέρκυρας στην Κοζάνη και «με τη βούλα»

Μεταφορά απορριμμάτων
30 Οκτωβρίου 2019 / 13:04

Χωρίς κόστος για τους δημότες της Κέρκυρας

Την άμεση μεταφορά όλων των σκουπιδιών στις εγκαταστάσεις της  Κοζάνης αποφάσισε η ευρεία σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η μεταφορά των από τούδε και στο εξής παραγόμενων σκουπιδιών δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, μπορεί και μέσα στο 2019, και να διαρκέσει το λιγότερο δυνατό, με ορίζοντα τα τρία χρόνια που ελπίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι νέες κερκυραϊκές εγκαταστάσεις.

Τα παλιότερα συσσωρευμένα σκουπίδια, τόσο αυτά στο Τεμπλόνι όσο και εκείνα στη Λευκίμμη, δεματοποιημένα ή όχι, υπολογίζονται περί τους 15.000 τόνους συνολικά. Η απόφαση για τη τύχη τους συναρτάται τόσο με το έργο της αποκατάστασης των κυττάρων στο Τεμπλόνι όσο και με την επικείμενη μελέτη για την αποκατάσταση του χώρου εναπόθεσης δεμάτων στα Μεσοράχια της Λευκίμμης. Αυτή, δηλαδή της Λευκίμμης, μετά την αποκατάσταση θα δοθεί στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Η σύσκεψη ήταν ευρεία και υπό την προεδρία του γ.γ. Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, με τη συμμετοχή των τριών βουλευτών της Κέρκυρας, των τεσσάρων δημάρχων (Κερκύρας και Παξών), της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και εκπροσώπων των εγκαταστάσεων στη δυτική Μακεδονία καθώς και άλλων υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων.

Επισημαίνεται ότι η μεταφορά εκτάκτως και επειγόντως και για περιορισμένο χρονικό διάστημα δεν θα βαρύνει του Κερκυραίους Δημότες.