Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν αναμονή 390 προσφύγων το νησί της Ζακύνθου

Ζάκυνθος
11 Nov 2019 / 13:13

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκατάσταση των προσφύγων / μεταναστών σε απόσταση περίπου 10 χλμ από την πόλη, σε καταλύματα, τα οποία έχει ήδη νοικιάσει η Πολιτεία για τον λόγο αυτό

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τον αριθμό των 390 προσφύγων / μεταναστών ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Ζάκυνθος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ» και του ιστότοπου imerazante.gr.

Όπως αναφέρει το ρεπορττάζ των δύο ζακυνθινών ΜΜΕ, ο αριθμός 390 προκύπτει από την οδηγία για καταμνερισμό των προσφύγων / μεταναστών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με βάση τον πληθυσμό τους και συγκεκριμένα με υποδοχή σε κάθε τόπο αριθμού ίσου με το 1% του καταγεγραμμένου πληθυσμού (σ.σ. η Ζάκυνθος έχει 39.000 μόνιμους κατοίκους).

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκατάσταση των προσφύγων / μεταναστών σε απόσταση περίπου 10 χλμ από την πόλη, σε καταλύματα, τα οποία έχει ήδη νοικιάσει η Πολιτεία για τον λόγο αυτό.

Τα 390 άτομα θα παραμείνουν στο νησί έως ότου αποσαφηνιστεί εάν κι εφόσον δικαιούνται χορήγηση ασύλου. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα ταξιδέψουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή θα παραμείνουν στη χώρα μας.

Όλα αυτά μετά τη διαδικασία λεπτομερούς εξέτασης των δικαιολογητικών όσων αιτούνται άσυλο στη χώρα μας. 

Άπαντες στην Ζάκυνθο είναι αν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, αλλά και της γνωστοποίησης της ακριβούς ημερομηνίας άφιξης των αιτούντων άσυλο στο νησί.