ΑΕΚ 2017 vs ΑΕΚ 2020: Déjà vu με πιο γλυκό φινάλε;

ΑΕΚ 2017 vs ΑΕΚ 2020: Déjà vu με πιο γλυκό φινάλε;
Photo Credits: INTIME

Οι απίστευτες ομοιότητες της σεζόν 2016/2017 με τη φετινή και το φινάλε που πρέπει να βαφτεί κιτρινόμαυρο με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απίστευτες ομοιότητες έχει η σεζόν 2016/2017 με τη φετινή για την ΑΕΚ. Ο στόχος της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η επιστροφή του Αραούχο, ο τελικός Κυπέλλου και το πρωτάθλημα που έρχεται!

2017: Η σεζόν ξεκίνησε με τον Τιμούρ Κετσπάγια ως νέο προπονητή της ομάδας. Ο αποκλεισμός από τη Σαιντ-Ετιέν έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας για συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

2020: Η σεζόν ξεκινάει με τον Μιγκέλ Καρντόσο στο τιμόνι της ομάδας. Ο αποκλεισμός από την Τράμπζονσπορ βάζει πρόωρο φινάλε στο ευρωπαϊκό ταξίδι της Ένωσης.

2017: Έπειτα από την κακή εικόνα της ομάδας, ο Ζοσέ Μοράις αναλαμβάνει τα ηνία της Ένωσης αντικαθιστώντας τον Τιμούρ Κετσπάγια.

2020: Ο Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνει από τα τέλη Αυγούστου τις τύχες της ομάδας παίρνοντας τη θέση του Μιγκέλ Καρντόσο, καθώς το πέρασμα του Πορτογάλου ήταν καταστροφικό παρά τη μικρή του διάρκεια.

2017: Τον Ιανουάριο του 2017 τελειώνει ο Μοράις από την ΑΕΚ. Παρά τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας, τα αποτελέσματα είναι στραβά και η Ένωση μένει πολύ πίσω στο πρωτάθληα. Η εργατικότητα του Μοράις αναγνωρίστηκε, αλλά τα αποτελέσματα δεν ερχόντουσαν. Νέος προπονητής της ομάδας, ο παλιός γνώριμος Μανόλο Χιμένεθ. Η αποστολή που έχει είναι ένα καλό φινάλε στη σεζόν, με τη 2η θέση και το Κύπελλο να είναι οι εναπομείναντες στόχοι. Η διοίκηση ενισχύει την ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα με τις μεταγραφές των Όγκνιεν Βράνιες , Σέρχιο Αραούχο και Άστριτ Αϊντάρεβιτς.

2020: Ο Μάσιμο Καρέρα έρχεται στην ΑΕΚ τον Δεκέμβριο με αποστολή να ξαναφτιάξει ένα σύνολο που θα θυμίζει ομάδα. Η αποστολή του Ιταλού τεχνικού δύσκολη, αλλά ο Μάσιμο είναι γεννημένος για τα δύσκολα. Γρήγορα θα βάλει αρχές στην ομάδα, προσθέτει σκληράδα και αποτελεσματικότητα, με την ΑΕΚ να επανέρχεται και να ανακτά τη δυναμική της. Ο Σέρχιο Αραούχο επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του, ο Ίλια Ίβιτς φέρνει και τον Σιμάνσκι για το κέντρο και η Ένωση βάζει πλώρη για ένα καλό φινάλε στη σεζόν.

2017: Η ΑΕΚ καταφέρνει να φτάσει στην κατάκτηση της 2ης θέσης, περνώντας μάλιστα με διπλό από την Τούμπα (0-1) στα Play-off. Η δεύτερη θέση θα σφραγιστεί στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον πανιώνιο με κεφαλιά του Αραούχο. Η Ένωση θα φτάσει και στον τελικό του Κυπέλλου, με τον βοηθό Καλφόγλου να μετρά το γκολ οφσάιντ του Ενρίκε και να δίνει το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ.

2020: Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση δεύτερη θέση, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία απέναντι στον ΠΑΟΚ μετά τη νίκε με 2-0 στην Τούμπα. Η Ένωση βρίσκεται και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για 5η συνεχή χρονιά, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Ολυμπιακό. Μάλιστα η παράδοση στους τελικούς απέναντι στην ομάδα του Πειραιά είναι υπέρ της Ένωσης με τέσσερις νίκες έναντι τριών του ΟΣΦΠ.

Οι πολλές ομοιότητες της σεζόν 2016/2017 ευελπιστούμε να έχουν καλύτερο φινάλε, με την κατάκτηση του κυπέλλου για την Ένωση. Μάλιστα αν το πάμε και πιο μακριά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακολούθησε η σεζόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Εξάλλου όπως λένε, «η ιστορία επαναλαμβάνεται»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X