Έμεινε από δυνάμεις η AEK, κακή ήττα στην Πάτρα

Εικόνες από το Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η εκκίνηση της αναμέτρηση προμήνυε ένα μεγάλο και σκληρό ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Προμηθέα στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος». Ο Λούκα Μπάνκι ξεκίνησε στην Πάτρα με μία δυνατή πεντάδα με τους Ξαβιέ Ρατάν-Μέις, Μάλκολμ Γκρίφιν, Γιόνας Ματσιούλις, Ντούσαν Σάκοτα και Βινς Χάντερ με σκοπό να «πυροβολήσει» τους Πατρινούς από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ενώ, η αναμέτρηση είχε βρει τον ρυθμό της και οι ομάδες ήταν ισόπαλες με 9-9 (5′) οι οποίες έπαιζαν σκληρές άμυνες και γρήγορες επιθέσεις ένα πρόβλημα στο χρονόμετρο ανάγκασε το ματς να σταματήσει και το τέμπο να… παγώσει. Να σημειωθεί πως οι άνθρωποι των «πορτοκαλί» διόρθωσαν το πρόβλημα εντός πενταλέπτου και οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ. Με την επιστροφή τους, ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά στο +3 (16-13, 1:55) ωστόσο μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ μείωσε στο -1 (18-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πατρινοί μπήκαν με φόρα θέλοντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους κόντρα στους παίκτες του Λούκα Μπάνκι. Ο Σαλούστρος ήταν αυτός που κατάφερε να… ταρακουνήσει την Ένωση καθώς με ένα τρίποντο στο 12′ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο +5 (24-19). Ο Ιταλός κόουτς ξύπνησε το σύνολο του και με οδηγό τον Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος είχε 13 πόντους πέρασε ξανά μπροστά με 28-30 έπειτα από 2 λεπτά. Οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες σχεδόν μέχρι τα τέλη της δεύτερης περιόδου όταν ακολούθησε η πιο όμορφη φάση του αγώνα. Αρχικά, ο Χάντερ «κατέβασε τα ρολά» στον Νίκο Γκίκα και η μπάλα κατέληξε στον Σαντ-Ρος ο οποίος αφού ντρίπλαρε, σούταρε από τα 8 μέτρα σε νεκρό χρόνο και με ένα buzzer beater έστειλε την «Βασίλισσα» στα αποδυτήρια με +3 (37-40).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η «Βασίλισσα» θέλησε να… δείξει τα δόντια της δημιουργώντας μία εξαιρετική διαφορά με +7 δια χειρός Χάντερ και Ρατάν Μέις (39-46). Το σύνολο του Μάκη Γιατρά έψαχνε απαντήσεις κόντρα στην Ένωση και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της όπου σε δύο απανωτές φάσεις μείωσε στο -2 (44-46). Ο Δικέφαλος δεν είχε να φοβηθεί κάτι σε αυτό το σημείο του αγώνα αφού ο αρχηγός του, Ντούσαν Σάκοτα πήρε το… όπλο του με δύο τρίποντα δημιούργησε την διαφορά των +5 (49-54). Οι «κιτρινόμαυροι» στη συνέχεια «έκατσαν» και οι «πορτοκαλί» δεν θέλησαν να αφήσουν το ματς χωρίς να παλέψουν γι’ αυτό και έτρεξαν ένα σερί όπου με ένα τρίποντο του Κασελάκη μπήκαν μπροστά στο σκορ με 56-54 (27′) ενώ το ίδιο σκηνικό ακολούθησε μέχρι την λήξη της περιόδου (57-56).

Το τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο δεν ήταν… ονειρικό για την ΑΕΚ η οποία έδειξε να είναι «μουδιασμένη» στο παρκέ. Ο Προμηθέας το εκμεταλλεύτηκε αυτό στο έπακρο αυτό και μετά από το πρώτο δίλεπτο όπου η Ένωση ήταν ακόμα κοντά στο σκορ με τον Μέις (61-58, 32′) άρχισε σιγά-σιγά να… ανοίγει την ψαλίδα. Οι Πατρινοί με τα τρίποντα των Μπράουν και Λίποβι πήγαν την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (71-61, 35′) με τον Λούκα Μπάνκι να προβληματίζεται και ταυτόχρονα να ψάχνει άμεσες λύσεις. Αυτές δεν ήρθαν ποτέ ενώ στην εξίσωση είχε και σημαντικό ρόλο η ατυχία καθώς το σύνολο του 53χρονου Ιταλού ήταν ιδιαίτερα άστοχο από μέση και μακρινή απόσταση και εν τέλει ήρθε η ήττα για την ΑΕΚ με 79-69 από τον Προμηθέα.

Η Ένωση ηττήθηκε ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, λίγες μέρες μετά τη νίκη κόντρα στην Μπάμπεργκ. Πλέον, το ρεκόρ του Δικέφαλου στην Betshop Basket League είναι 2-2 μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-40, 57-56, 79-69.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Σάκοτα 10 (2/4 τρίποντα), Ματσιούλις 15 (2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Χάντερ 13 (7 ριμπάουντ), Γκρίφιν, Ράταν-Μέις 17, Ξανθόπουλος, Λαρεντζάκης 2, Γιαννόπουλος, Ρόμπερσον 6, Σαντ-Ρος 3 (2/3 τρίποντα).
20:06
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Γκίκας 6, Μέιερ 1, Λίποβι 3 (1), Έλις 9 (12 ριμπάουντ, 5 κοψίματα), Μπράουν15 (3/4 τρίποντα), Σαλούστρος 9 (1/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Κασελάκης 16 (1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Τσαϊρέλης 8 (3/10 δίποντα), Χολ 12.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X