Ο πολύτιμος Χάντερ και οι υπόλοιποι «πύργοι» της ΑΕΚ

Ο πολύτιμος Χάντερ και οι υπόλοιποι «πύργοι» της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βινς Χάντερ είναι ο μοναδικός ξένος παίκτης από το περσινό ρόστερ της ΑΕΚ που την πλαισιώνει και τη φετινή χρονιά, με τον Αμερικανό να δικαιώνει πλήρως τον προπονητή του για την επιλογή του να τον κρατήσει στην ομάδα.

Στη χθεσινή αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο Αμερικανός σέντερ ήταν διαστημικός. Πραγματοποίησε μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση, κυνήγησε τα επιθετικά ριμπάουντ, τελείωσε τις φάσεις, ήταν πολύ αποτελεσματικός, ενώ σε 20 λεπτά συμμετοχής κατάφερε να βάλει 18 πόντους και να μαζέψει 8 ριμπάουντ!

Ο Xάντερ έχει τρομερή έφεση στον τομέα του επιθετικού ριμπάουντ, κοιτάει πάντα να παίρνει δεύτερες επιθέσεις και αυτό βοηθάει σε σημαντικό βαθμό ώστε να μην επιτρέπει στην αντίπαλη ομάδα να βγαίνει στον αιφνιδιασμό.

Φυσικά, υπάρχουν και κάποια πλην, όπως για παράδειγμα τα τελειώματα του, τα οποία είναι άτσαλα. Στην αναμέτρηση με την Χάποελ Ιερουσαλήμ φάνηκε αυτό το πρόβλημα, ωστόσο ο Αμερικανός έδειξε να τα βελτιώνει στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Στα… αρνητικά του συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι είναι undersized σέντερ πράγμα που σημαίνει πως είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι σε πιο δυναμικούς ή ψηλότερους αντιπάλους οι οποίοι με το εκτόπισμα τους βγάζουν εκτός φάσεις τον Αμερικανό σέντερ. Για τη θέση που παίζει είναι σχετικά κοντός και για αυτόν τον λόγο χάνει σε μερικές περιπτώσεις εύκολα λέι-απ.  Αυτά τα αρνητικά ωστόσο δεν σημαίνουν ότι ο Χάντερ δεν κάνει καλά τη δουλειά του καθώς αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα παρέμενε για ακόμη μία χρονιά στη «Βασίλισσα».

Καββάδας και Ρόμπερσον είναι οι υπόλοιποι παίκτες που πλαισιώνουν τη θέση των σέντερ, με τον πρώτο να μην έχει επιστρέψει ακόμα στο 100% της αγωνιστικής του κατάστασης έπειτα από τον τραυματισμό του και με τον δεύτερο να ψάχνει ακόμα τον ρυθμό του στο παρκέ.

Με την επιστροφή του Χάουαρντ Σαντ-Ρος στη δράση και την απόκτηση του απαραίτητου ρυθμού των Καββαδά-Ρόμπερσον, η ΑΕΚ θα βρει την απαραίτητη ισορροπία στην άμυνα χωρίς να πρέπει να πέφτει όλο το βάρος αυτής στους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Βινς Χάντερ.

Η θέση του σέντερ είναι από τις πιο κομβικές σε κάθε ομάδα αφού από εκεί ξεκινάει ο… πύργος της σε άμυνα και επίθεση. Υπάρχει μεγάλη πίστη στο υπάρχον ρόστερ ωστόσο δεν κλείνει τελείως το «παραθυράκι» αλλαγής ξένου εάν αυτές οι επιλογές δεν αποδώσουν άμεσα.

 

 

 

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X