Ο Θίοντορ ήταν... Τζόρνταν και η ΑΕΚάρα... ξεπουπούλιασε το Περιστέρι

Ο Θίοντορ ήταν... Τζόρνταν και η ΑΕΚάρα... ξεπουπούλιασε το Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έβγαζε φωτιά σε άμυνα και επίθεση και πήρε μία εύκολη νίκη κόντρα στο Περιστέρι με 96-70 για την 14η αγωνιστική της Betshop Basket League.

Σε μεγάλη μέρα ήταν ο Τζόρνταν Θίοντορ ο οποίος «έσβησε» στους 22 πόντους κάνοντας την κορυφαία του εμφάνιση μέχρι στιγμής στα «κιτρινόμαυρα», πολύ καλή εμφάνιση και από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη που είχε 15.

Η «Βασίλισσα» υπερκάλυψε τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου (83-80) και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 10-4.

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League, δηλαδή στην έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει το Περιστέρι. Το ματς αρχικά ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο (19/01) ωστόσο ένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του κλειστού δεν έκανε δυνατή τη διεξαγωγή της αναμέτρησης παίρνοντας αναβολή μιας ημέρας. Η «Βασίλισσα» προερχόταν από την εύκολη επικράτηση κόντρα στην Ντιζόν (80-56) για το Basketball Champions League και είχε ως στόχο να… πάρει το αίμα της πίσω για την ήττα του πρώτου γύρου με 83-80 στο κλειστό «Α. Παπανδρέου».

Ο Λούκα Μπάνκι δεν υπολόγιζε στους Βασίλη Καββαδά και Δημήτρη Μωραΐτη για την επικείμενη «μάχη» με τον πρώτο να συνεχίζει την αποθεραπεία του και τον δεύτερο να νοσηλεύεται με πνευμονία. Ο Ιταλός κόουτς παρέταξε την «κιτρινόμαυρη» πεντάδα με τους Τζόρνταν Θίοντορ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Γιόνας Ματσιούλις και Βινς Χάντερ.

Με το ξεκίνημα του αγώνα, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο «παρκέ» προκειμένου να δείξει πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης πηγαίνοντας γρήγορα το σκορ σε διψήφιο αριθμό (11-1, 2′). Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αντίδραση σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα να… ροκανίσουν τη διαφορά (13-11), ωστόσο λίγο αργότερα με δύο καλάθια του Θίοντορ η διαοφρά πήγε στο +5 (21-16). Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την «Ένωση» πίσω στο σκορ με -2 έπειτα από ένα τρίποντο του Βασιλόπουλου (21-23).

Στη δεύτερη περίοδο το ματς είχε περισσότερο χαρακτήρα… ντέρμπι καθώς οι δυο ομάδες πήγαινα στήθος με στήθος στο σκορ. Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι κατάφερε να ξεφύγει αρχικά με +6 (30-24), ωστόσο οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκαν πάλι τους διαδρόμους προς το καλάθι του «Δικέφαλου» και πέρασαν μπροστά στο σκορ με ένα σερί 0-10 (30-34). Έκτοτε μία από τις δύο ομάδες πέρναγε μπροστά στο σκορ με την αναμέτρηση να έχει πάρει τροπή… τρικυμίας. Εν τέλει, η ΑΕΚ βρήκε λύσεις και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με ένα +5 στις πλάτες της (49-44).

Με την επιστροφή της στο παρκέ, η «Βασίλισσα» αποφάσισε να… τελειώσει το Περιστέρι, κάνοντας ένα εξαιρετικό σερί 8-0 (57-44). Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο… διακόπτης γύρισε για τα καλά με τους «κιτρινόμαυρους» να χαρίζουν μία φάση με άρωμα… ΝΒΑ ότον Θίοντορ έδωσε άλει-ουπ στον Γκρίφιν (65-48) με τον Αμερικανό να συνεχίζει με ένα τρίποντο στην επόμενη φάση (68-48, 25′). Το δεκάλεπτο έληξε με την διαφορά των 20 πόντων (76-56) και την εξέδρα να παραλυρεί.

Η τέταρτη περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα για τη «Βασίλισσα» αφού είχε υπερκαλύψει την διαφορά και είχε ήδη στα χέρια της το ροζυ φύλλο του αγώνα. Το μόνο που έμενε να κάνει ήταν να διασκεδάσει τους φίλους της ΑΕΚ που είχαν γεμίσει το κλειστό του ΟΑΚΑ. Στα μέσα του δεκαλέπτου ο Ντούσαν Σάκοτα σκόραρε τρίποντο για το +22 (85-63). Το ματς έληξε με 96-70 με τον Λούκα Μπάνκι αλλά και τους φίλους της «Βασίλισσας» να είναι ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 49-44, 76-56, 96-70.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Λαρεντζάκης 15 (2), Ματσιούλις 13 (3), Χάντερ 12, Σαντ-Ρος 4, Θίοντορ 22 (1), Ξθόπουλος, Σάκοτα 13 (3), Γιαννόπουλος 6 (2), Τσαλμπούρης, Τζέιμς 4, Ρογκαβόπουλος, Γκρίφιν 7 (1)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Βασιλόπουλος 6 (1), Γκρέι 12 (2), Αγραβάνης, Ντάνιελ 6, Κάλαχαν 3 (1), Μουράτος 6, Σκορδίλης 15, Φιλιππάκος, Μπεντίλ 4, Σίρκο 10 (1), Καράμπελας 8 (2)

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X