Αν ξέρει το πρόβλημα, θα βρει και την λύση

Αν ξέρει το πρόβλημα, θα βρει και την λύση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το καλοκαίρι «πλήγωσε» την ΑΕΚ. Παίκτες ήρθαν αργά, παίκτες άργησαν να προσαρμοστούν, άλλοι δεν αντικαταστάθηκαν επάξια, άλλοι τραυματίστηκαν και έχασαν πολύ χρόνο. Και μετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ήρθε η… καταστροφή. Η ΑΕΚ έχασε τον βασικό στόχο της σεζόν. Και το χειρότερο: πολύ-πολύ νωρίς.

Οι τραυματισμοί, οι τιμωρίες παικτών, η αφαίρεση βαθμών, το κακό της το… κεφάλι, ο κακός καλοκαιρινός σχεδιασμός και τα ματς του Champions League έφεραν τον Νοέμβριο που την «τελείωσε» από τον τίτλο. Με ευθύνη διοίκησης, προπονητή και παικτών.

Αλλά η σεζόν δεν τελείωσε. Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει τα πάντα για την 2η θέση, τα πάντα για το Κύπελλο.

Τώρα η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να διορθώσει κάποια λάθη. Μετά την βιαστική απόφαση να τελειώσουν Σιμόες, Λαμπρόπουλος και Μπακασέτας με παιχνίδια μπροστά και δίχως να βοηθά αυτό την ομάδα άμεσα σε κάτι, δείχνει να υπάρχει βούληση για ενίσχυση. Σημαντική, ουσιαστική. Δύο χαφ που θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας και την νοοτροπία της ΑΕΚ. Έναν εξτρέμ που θα μπει για να βοηθήσει άμεσα. Αυτός είναι ο στόχος, αν και πρέπει να δούμε πρώτα τι θα έρθει και πότε. Διότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη να βρίσκονται στη διάθεση του Ουζουνίδη αρχές Ιανουαρίου, άρα να έχουν έρθει τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το πιο σημαντικό και από τις μεταγραφές τις ίδιες, είναι η ΑΕΚ να διαγνώσει ακριβώς τι χρειάζεται. Τι της λείπει από το άξονα για να εφαρμόσει ο Ουζουνίδης το πλάνο που έχει στο μυαλό του.

Θέλει περισσότερο δύναμη; Έναν κόφτη και έναν οργανωτικό μέσο; Θέλει ύψος; Θέλει χαφ box to box; Θέλει αντί-Σιμόες, αντι-Γιόχανσον, αντι-Κονέ; Είναι πολλά τα δεδομένα, πολλά τα στοιχεία, πολλά τα ερωτηματικά. Αν η ΑΕΚ ξέρει το πρόβλημα, αν ξέρει τι της λείπει θα το βρει. Αρκεί να έχει μάθει να βρίσκει το πρόβλημα. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι δεν έχει χαφ που να έχουν εμπιστοσύνη στα πόδια τους, δεν τους νιώθει ο αντίπαλος. Είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση.

Το ίδιο και για τα εξτρέμ. Τι λείπει στην ΑΕΚ; Δεν έχει το ένας εναντίον ενός που θα γίνει απειλή για την αντίπαλη εστία από τα άκρα. Δεν απειλούν, δεν σκοράρουν οι εξτρέμ της. Δημιουργούν, αλλά δεν εκτελούν. Και δεν μπορείς να προχωρήσεις μόνο και… αν σκοράρουν ο Πόνσε και ο Λιβάγια. Καμία ομάδα δεν προχώρησε έτσι. Στα στόπερ η πρόθεση είναι να προωθηθεί στην 4αδα επιλογών ο Σβάρνας, αν και θέλω να ελπίζω ότι το λάθος με τον Λαμπρόπουλο μπορεί να διορθωθεί.

Προφανώς και μπορεί στην αγορά να βρει παίκτη να τον αντικαταστήσει. Παίκτη με το πακέτο Λαμπρόπουλου δύσκολα θα βρει…

Και επειδή δεν είναι στην κατηγορία «Σιμόες-Μπακασέτα» η αδικία έχει… χρόνο να αποκατασταθεί με αλήθειες.

Τα αγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΚ φαινόντουσαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο με όλα όσα έγιναν βγήκαν στην επιφάνεια, αν και θεωρώ ότι το ψυχολογικό ζήτημα και το πώς εμφανιζόταν η ΑΕΚ στο γήπεδο σε επίπεδο νοοτροπίας στοίχισε με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Παναιτωλικό.

Τα προβλήματα της ΑΕΚ είναι γνωστά, είναι τα παραπάνω. Η διοίκηση και ο Ουζουνίδης καλούνται να τα διαγνώσουν στο ακριβές σημείο και επίπεδο τους, για να τα λύσουν. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να τα λύσουν. Τον τρόπο και τα μέσα να το κάνουν τα έχουν.

ΥΓ: Προφανώς και η στέγαση έστω και… μισού τμήματος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είναι επιτυχία. Προφανώς και αν μιλάμε για τόσα πολλά είναι μεγαλύτερη. Αν βρεθεί και μια κεντρική εγκατάσταση για τα ομαδικά και βρει και το μπάσκετ μια οριστική λύση, τότε ο σύλλογος θα μπορεί να μιλά κάτω από άλλη βάση σε όλα τα αθλήματα. Μπράβο σε αυτόν που δίνει δωρεά το κτίριο, μπράβο και σε όσους τρέχουν την Ερασιτεχνική και δεν φαίνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X