Την ΑΕΚ της κανονικότητας, μην την φοβάσαι

Εικόνες από την προπόνηση της ΑΕΚ στη Βουδαπέστη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θυμήθηκε εκείνο το φιλικό που είχε δώσει η ομάδα στις 21 Αυγούστου του 2013, με αντίπαλο την Καλαμαριά. Ένα φιλικό το οποίο είχε γίνει στο γήπεδο του Βελεστίνου, του οποίου οι κάτοικοι υποδέχθηκαν την ΑΕΚ σαν να είχε ξαναζωντανέψει ο Ρήγας Φεραίος και έμπαινε στην πλατεία για να μοιράσει τον Θούριο . Ένα φιλικό στο οποίο είχα ακουμπήσει το λαπτοπ πάνω σ’ ένα άδειο κασόνι από λεμονίτες και που η ομάδα είχε τόσο αποκαρδιωτικό θέαμα, όσο και η προοπτική της επικείμενης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Να φανταστείτε πως αν δεν ήταν ο άγιος Μπρέσεβιτς, θα το είχε χάσει το ματς.

Πολύ καλά έκανε η ΠΑΕ και το θυμήθηκε αυτό το παιχνίδι, παραμονή της μάχης με την Βίντι για τα προκριματικά του Τσου Λου. Διότι κανείς και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάει, σε ποια τάρταρα ήταν η ΑΕΚ πριν από πέντε χρόνια. Και μόνο έτσι μπορεί και να αξιολογηθεί το πόσο σχεδόν εξωπραγματική διαδρομή, έχει διανύσει αυτή η ΑΕΚ, την τελευταία πενταετία. Για να ξέρουμε και τι λέμε, δύσκολα μπορείς να βρεις άλλη ομάδα, ειδικά στην Ευρώπη, που να έχει καταφέρει να πάρει πρωτάθλημα και να βρίσκεται μια ανάσα από τους ομίλους του Τσου – Λου, τρια χρόνια μετά την επιστροφή της από περιπέτεια στη Γ’ εθνική. Μόνο η Γιουβέντους έχει καταφέρει κάτι ανάλογο με το τεράστιο brand name της, με την γηπεδάρα της και με την οικογένεια Ανιέλι να πετσοκόβει μεροκάματα εργατών για να μπορεί να βρίσκει υπεκέρδη και να τα σπρώχνει στην ομάδα. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες που βίωσαν τέτοια τραγωδία, πιο εγκλωβίστηκαν σε λαβυρίνθους ανυποληψίας, παρά ξαναβρήκαν τον δρόμο για την κορυφή.

Το ακόμα πιο σημαντικό για την ΑΕΚ, εκτός από το κύπελλο και το πρωτάθλημα που κατέκτησε μετά την καταστροφή, είναι πως πλέον δεδομένα και αποδεδειγμένα με απτά ποδοσφαιρικά στοιχεία, έχει ξαναβρεί την κανονικότητα της. Εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Η ΑΕΚ που είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει παίξει στα προημιτελικά και των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που είναι η μοναδική που έχει βγει αήττητη από ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, έχει ως κανονικότητα να παλεύει και να μην χάνει στο Μιλάνο από την Μίλαν. Έχει ως κανονικότητα να παλεύει και να προκρίνεται επί της Σέλτικ. Έχει ως κανονικότητα να είναι φαβορί απέναντι σε ομάδες όπως είναι η Βίντι.

Ρίξτε μια ματιά στο παρελθόν με τις ουγγρικές ομάδες, όταν η ΑΕΚ ήταν στην κανονικότητα της. Με την Βάσας χαλάρωσε στα τελευταία λεπτά και έφαγε δυο γκολ. Αλλιώς με το 0-2 θα είχε τελειώσει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Και με την Φερεντσβάρος, ούτε και οι ίδιοι οι Ούγγροι δεν πίστευαν πως είχε προκύψει εκείνο το 4-2 στην Βουδαπέστη. Αλλά μέχρι να το συνειδητοποιήσουν, είχαν φάει τέσσερα στην ρεβάνς στην Φιλαδέλφεια από τον Ντέμη και είχαν πάει σπίτι τους.

Φυσικά και στην κανονικότητα της, η ΑΕΚ είχε φάει χαστούκια από ομάδες που απέναντι τους ήταν φαβορί. Όπως τότε με την ΑΙΚ και εκείνο το γκολ του Νοβάκοβιτς, το οποίο όχι μόνο γκρέμισε τις ελπίδες για ομίλους Τσου – Λου, αλλά έκαψε και ένα ρόστερ που ήταν ικανότατο να κτυπήσει πρωτάθλημα. Και ας λέτε ότι θέλετε για την παικτάρα τον Τσίριτς. Ακόμα και τότε όμως, η ΑΕΚ των χιλίων αναταράξεων (μεταφορικά από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και κυριολεκτικά από τον μεγάλο σεισμό που λίγο έλειψε να γκρεμίσει το Ν. Γκούμας) ήταν αδιανόητο να αποκλειστεί από την επίσης ουγγρική ΜΤΚ. Όπως και δεν αποκλείστηκε.

Η ΑΕΚ λοιπόν, αυτή την κανονικότητα, την έχει πάλι κερδίσει. Και μαζί έχει κερδίσει και το δικαίωμα, να είναι φαβορί στις αναμετρήσεις με την Βίντι. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πάρει στο χαβαλέ τα παιχνίδια με τους Ούγγρους. Εξάλλου στο ποδόσφαιρο, όποιο φαβορί πράττει κάτι τέτοιο, ότι όνομα και αν έχει, την πατάει πολύ άσχημα. Σημαίνει όμως πως έχει το πάνω χέρι. Σημαίνει επίσης πως ακόμα και αν κάτι πάει στραβά ή δεν πάει ακριβώς όπως τα έχει σχεδιάσει ο Ουζουνίδης στο πρώτο ματς, υπάρχει το περιθώριο να διορθωθεί η κατάσταση στην ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Και μεταξύ μας, μ’ αυτή την ΑΕΚ (που έχει κάνει ολική επαναφορά στην κανονικότητα της), μ’ αυτή τη νοοτροπία που έχουν οι παίκτες της, μ’ αυτόν τον προπονητή και απέναντι σε τόσο μεγάλο διακύβευμα, δύσκολα μπορούν να πάνε όλα στραβά σε δυο 90άλεπτα. Εύκολα ή ζόρικα, το σεντόνι θα στρωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X