«ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» μεν, αλλά αύριο πάμε πάλι για τον… ΨΥΧΙΑΤΡΟ!

«ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» μεν, αλλά αύριο πάμε πάλι για τον… ΨΥΧΙΑΤΡΟ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέχρι την έλευση του Μιλένιουμ ή τα τέλη της δεκαετίας του ’90 αν προτιμάτε, η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, που υπερτερούσε του ΟΣΦΠ σε νίκες, συνολικά. Κι όταν λέμε «συνολικά» εννοούμε όλα τα ματς. Εντός, εκτός, για όλες τις διοργανώσεις κι από το πρώτο παιχνίδι που έδωσαν στην ιστορία τους.

Άλλωστε, όταν θέλουμε να επικαλούμαστε την προϊστορία (σ.σ. αδόκιμος ο όρος «προϊστορία» βέβαια, αφού το ορθό είναι «ιστορία των αναμετρήσεων» ή έστω «παράδοση»), πρέπει να τα συμπεριλαμβάνουμε όλα και όχι ότι βολεύει εμάς ή τους άλλους.

Αν και τα χρόνια της «παράγκας Νο1» και του βιασμού του ελληνικού ποδοσφαίρου και της νοημοσύνης μας, είχαν ξεκινήσει από το 1997, εντούτοις η ΑΕΚ κατάφερε να αντέξει τα πρώτα χρόνια και να συνεχίζει να κερδίσει τον ΟΣΦΠ, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Από το 2000 και μετά, βγήκαν τα… τανκς και τη «δουλειά» την ανέλαβαν, ο Δημητρόπουλος, ο Ποντίκης, ο Μπριάκος, ο Τσαγκαράκης, ο Καλύβας, ο Χέλης, ο Καλόπουλος, ο Αγγελάκης, ο Βασσάρας, ο Καρατζάς, ο Παπαδόπουλος, ο Λιόλιος και τ’ άλλα… παιδιά, διαιτητές και επόπτες, που να τους θυμηθείς όλους, είναι πάρα πολλοί, ζωή να ‘χουν.

Μέχρι το 2013, ο ΟΣΦΠ έγινε ο κυρίαρχος των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ (που όμως, ακόμα και σε αυτό το διάστημα, πέτυχε ιστορικές νίκες, όπως οι δύο σερί μέσα στη Ριζούπολη που είχε έδρα ο ΟΣΦΠ, το 4-0 του 2008, το 1-0 με τον Μπλάνκο, το 2-1 στο Καραϊσκάκη με τα δύο γκολ του Σκόκο) και φυσικά ξέφυγε και στις συνολικές νίκες.

Ακολούθησαν η πτώση και η αναγέννηση της «Ένωσης» και φτάσαμε στη σεζόν 2015-2016, όταν επέστρεψαν τα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τη διαφορά όμως ότι αυτά ξεκινάνε, έχοντας αμφότερες το δικαίωμα στη νίκη και στην επιτυχία.

Αποτέλεσμα αυτής της ισονομίας είναι μέσα σε δύο χρόνια (ημερολογιακά), να έχει προλάβει η ΑΕΚ να «γλεντήσει» οχτώ φορές τον ΟΣΦΠ, με επτά νίκες και μια γλυκιά… ήττα, που σήμανε πρόκριση σε τελικό Κυπέλλου, στο ματς που ολοκληρώθηκε με τερματοφύλακα τον Αλμέιδα!

Η ΑΕΚ είναι κυρίαρχος την τελευταία τριετία, κόντρα στον ΟΣΦΠ, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο, όπου τον βρήκε μπροστά της και τις τρεις σεζόν, την πρώτη του πήρε το Κύπελλο στον τελικό και τις δύο τελευταίες, τον απέκλεισε για να φτάσει και στους επόμενους δύο τελικούς.

Αν απομονώσουμε το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου θα υποδεχτεί αύριο τους «ερυθρόλευκους», μετράει ισάριθμες νίκες στα τρία τελευταία χρόνια που επέστρεψε στη φυσική της θέση (1-0,1-0,3-2). Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η συνολική ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων έχει φτάσει στις 52 νίκες για την ΑΕΚ, στις 62 νίκες για τον ΟΣΦΠ και στις 36 ισοπαλίες.

Έτσι, ακόμα και συμπεριλαμβανομένης της περιόδου όπου «απαγορευόταν» στους αντιπάλους του ΟΣΦΠ, το δικαίωμα στην επιτυχία, η ΑΕΚ παραμένει σε απόσταση μη απαγορευτική για να τον ξαναπεράσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Καθώς επίσης παραμένει και η μοναδική ομάδα που μπορεί να τον απειλεί στα μεταξύ τους παιχνίδια, αφού ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ υστερούν πολύ περισσότερο σε νίκες από τους «ερυθρόλευκους». Αυτά όσον αφορά στην ιστορική αναδρομή.

Από εκεί και πέρα και ενόψει του αυριανού ντέρμπι, το πιο σημαντικό κατόρθωμα της ΑΕΚ και της σημερινής της διοίκησης, είναι ότι ο φίλαθλος κόσμος που θα πάει στο γήπεδο, θα έχει αγωνία για το αποτέλεσμα και όχι για τη διαιτησία. Το ματς είναι ανοιχτό και στα τρία αποτελέσματα και οι παίκτες των δύο ομάδων θα έχουν τη δική τους αγωνία μέσα στο πούλμαν και όχι τη βεβαιότητα που υπήρχε μέσα στα «μαύρα χρόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, στους «ερυθρόλευκους» ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, λογικά θα κέρδιζαν.

Όσον αφορά στο μέτωπο των τραυματισμών, είναι πολύ βαρύ και πέρα από κάθε λογική, αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ. Αναντίρρητα, αποτελεί μεγάλη αιτία προβληματισμού και σηκώνει συζήτηση, αλλά από μεθαύριο αφού αύριο υπάρχει μόνο η μάχη.

Η ουσία είναι ότι η «Ένωση» πάει σε αυτό το πολύ μεγάλο ντέρμπι, με επτά απουσίες εκ των οποίων οι πέντε βασικών παικτών. Και με πάγκο, στον οποίον είναι οι ανέτοιμοι αγωνιστικά, Μπογέ και Γιαννιώτας και οι Μοράν, Αϊντάρεβιτς, που δεν υπολογίζονται!

Ε και; Πάμε για τη ΝΙΚΗ!

Υ.Γ.: Το εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο, που ήταν και το μοναδικό στο οποίο η ΑΕΚ ήταν ΑΕΚ, δεν της έφτασε τελικά για να κάνει την ολική ανατροπή και να κερδίσει στο Περιστέρι. Θέλει λίγη υπομονή, αφού μιλάμε για μια νέα ομάδα, με έναν προπονητή σπουδαίο μεν αλλά που δεν έχει μάθει ακόμα την Α1 εν αντιθέσει με τον πολύπειρο στο ελληνικό πρωτάθλημα, Αργύρη Πεδουλάκη. Κι όταν κάνεις ένα πρώτο ημίχρονο με 14% στα σουτ, μετά θέλει υπερπροσπάθεια για να ανατρέψεις της εις βάρος σου διαμορφωθείσα κατάσταση. Την έκανε την υπερπροσπάθεια η ομάδα, απέδειξε το χαρακτήρα του «never give up», αλλά δεν έφτασε. Προχωράμε. Δίπλα της! Οι όποιοι πιστοί της, τέλος πάντων…

Υ.Γ.2.: Ένα μεγάλο «μπράβο» στα παιδιά του χάντμπολ, για το «3 στα 3» και τη νίκη επί του Δούκα στο ΔΑΪΣ. Με την επισήμανση πάντα ότι δεν είμαι ειδικός του αθλήματος, εκτιμώ ότι η ΑΕΚ διαθέτει πιο πλήρη ομάδα από πέρυσι και θα μας χαρίσει όμορφες στιγμές, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εντός συνόρων, άλλωστε, είναι δεδομένο ότι ΑΕΚ, ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ θα παλέψουν και φέτος για τους τίτλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X