Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ!

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εύκολα, άνετα, ευχάριστα. Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε μερικές από εκείνες τις αλησμόνητες ευρωπαϊκές βραδιές του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τρία γκολ σε 10’. Συμβαίνουν αυτά θα πείτε. Αλλά συμβαίνουν και γυρνούν ως μπούμερανγκ, σε όσους επιμένουν σε ποδοσφαιρική ύβρη. Εκείνοι που κατά το δοκούν και προκειμένου να ικανοποιήσουν το κοινό τους, δημιουργούν μια ψεύτικη πραγματικότητα. Εξηγούμαι.

Λίγες μέρες πριν, έπειτα από τη λευκή ισοπαλία με την Μπέτις, υπήρξαν διθύραμβοι ανάλογοι του έπους του ΄40. Λέχθηκαν τόσο υπερβολικά λόγια για την ισπανική ομάδα και τη δυναμική της, που θα έκαναν ακόμα και τον αλαζόνα Φερέρ να κοκκινίσει από ντροπή. Εάν δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα να ενημερώνετε ο καθένας για όσα συμβαίνουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, θα έμοιαζε με εκείνες τις εποχές που άλλα γίνονταν στο γήπεδο και άλλα μεταφέρονταν μέσω εφημερίδων.

Υπήρξαν υπερβολές και η Μπέτις αναδείχθηκε σε μεγαθήριο, για να κρύψει τις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Όπως είχε συμβεί και κόντρα στην Μπέρνλι, μια ομάδα που έβγαινε για πρώτη φορά από τα όρια της περιφέρειας της και δεν άντεξε να παίξει σε δύο διοργανώσεις. Μέχρι που φτάσαμε στη Μίλαν.

Πέρυσι, όταν η ΑΕΚ πήρε τις δύο ισοπαλίες με τη Μίλαν, υποβιβάστηκε η επιτυχία. «Ποια Μίλαν; Με ποιους παίκτες; Βολοδέρνει στη μέση της βαθμολογίας». Και ας είχαν γίνει μεταγραφές δεκάδων εκατομμυρίων για τους Ιταλούς και ας παραμένουν μία από τις πιο βαριές φανέλες των ευρωπαϊκών γηπέδων. Φέτος, ξαφνικά η Μίλαν γιγάντωσε και συγκρινόταν με την υπερομάδα του Σάκι και των Ολλανδών.

Και βέβαια, δεν έλειπαν οι απαραίτητες συγκρίσεις με την Μπενφίκα. Με μοναδικό στόχο να μειωθεί η ΑΕΚ. Που βγήκε, έπαιξε και έχασε από τους Πορτογάλους. Αλλά οι ποδοσφαιροδάσκαλοι του Πειραιά, μας είπαν πως δεν γίνεται να τρώει μια ομάδα δύο γκολ σε δέκα λεπτά, πως δεν γίνεται να χάνει ενώ έχει ισοφαρίσει το παιχνίδι. Πως το έλεγε η διαφήμιση. Καλύτερα να μασάς.

Η ΑΕΚ πέρυσι πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε από τη Μίλαν. Σε όποια κατάσταση και αν είναι η Μίλαν, παραμένει τεράστιο μέγεθος. Καμία ομάδα δεν μπορεί να τη σταματήσει εύκολα στο «Σαν Σίρο», καμία ομάδα δεν μπορεί να την κρατήσει στο μηδέν. Φαντάζομαι τώρα το κατάλαβαν καλά.

Το πιο εντυπωσιακό των ημερών πάντως, ήταν ο τρόπος που φανέρωσαν πως τρέμουν την ΑΕΚ. Προτίμησαν να απεμπολήσουν κάθε ελπίδα διάκρισης στο Europa League, να βιάσουν κάθε ποδοσφαιρική αρχή, απλά για να κρατήσουν όσο πιο ξεκούραστη την ομάδα που θα παίξει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Αυτό τους νοιάζει, αυτό τους καίει. Ούτε Ευρώπες, ούτε λεφτά, ούτε καν η προοπτική μίας κόντρας με μεγάλο αντίπαλο. Μόνο η ΑΕΚ είναι στο μυαλό τους.

Ο Μάρτινς άλλαξε 11 στους 11. Καμία άλλη ομάδα δεν κάνει τέτοιες αλλαγές. Δεν είναι θέμα ροτέισον, αλλά πανικού. Με δύο κολλητές ήττες, ξέρουν πως μια τρίτη στη σειρά – ειδικά από την ΑΕΚ μάλιστα που τους έχει πάρει τον αέρα την τελευταία τριετία και τους γκρέμισε από την κορυφή – θα τους γεμίσει προβλήματα και φαγωμάρα.

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ. Να τελειώσει μια και καλή, να είναι εκείνη που θα δώσει την τελευταία σπρωξιά για να βγει από νωρίς από το κόλπο. Όχι από βαθμολογικής άποψης, αλλά επειδή θα του γεννήσει τόσα προβλήματα, που δεν θα μπορεί να τα διαχειριστεί.

Η ΑΕΚ έχει απουσίες. Κούραση. Προβλήματα τραυματισμών. Αλλά έχει μεγάλη ποιότητα. Το απέδειξε επιστρέφοντας στο ματς με την Μπενφίκα. Οσοι δεν είναι εγκάθετοι και δεν έχουν τσίμπλα στα μάτια, είδαν πως όσα πέτυχε η ΑΕΚ με τους Πορτογάλους, ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου και ικανοτήτων των παικτών της.

Δεν πήρε τυχαία την αποβολή από μια στραβοκλωτσιά. Ο Ουζουνίδης είχε ζητήσει από τον Κλωναρίδη να βγαίνει πάνω στον Κόντι και ο Πόνσε στον Ντίας. Ο Αργεντινός τον έπιασε πρώτος κορόϊδο, η δουλειά έγινε. Η ΑΕΚ δεν έβαλε τυχαία τον Χουλτ στο παιχνίδι. Ηταν εντολή να παίζει από τα άκρα. Ηταν σχέδιο να γίνουν επιτελικοί ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας.

Τον Μάνταλο, τον εκθείασε ο Χουλτ που αναγνωρίστηκε ως πολυτιμότερος του ματς. Τόσο σημαντική ήταν η δουλειά, που πολλοί – και εδώ μέσα δυστυχώς – βιάστηκαν να κρίνουν αρνητικά. Για τον Μπακασέτα δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Αρκεί να δει κάποιος την υπέροχη πάσα στη χαμένη ευκαιρία του Κλωναρίδη, να δει πως χόρευε στο γήπεδο για να κατανοήσει πόσο σημαντικός είναι.

Αυτό είναι σημαντικό για να τελειώνουμε με τα αυτογκόλ. Αυτοί είναι, αυτοί θα προχωρήσουν, ως τον Γενάρη τουλάχιστον. Αυτοί κέρδισαν στην Κρήτη και έβγαλαν μέταλλο πρωταθλήτριας, αυτοί πήγαν να κάνουν μαγικό με την Μπενφίκα, αυτοί έχουν την ευκαιρία τους την Κυριακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X