Τα μάτια άρχισαν να γυαλίζουν!

Τα μάτια άρχισαν να γυαλίζουν!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες περνούν αργά. Σχεδόν βασανιστικά. Ετσι είναι όταν δεν έχεις κάτι άλλο να περιμένεις, πέραν του κυπέλλου. Η φετινή χρονιά πέρασε και ελάχιστοι θα τη θυμούνται στο πέρασμα των ετών. Δεν υπήρξε σημείο αναφοράς, κάποια νίκη σε ντέρμπι, ένα μεγάλο παιχνίδι, κάτι αξιομνημόνευτο για να θυμάσαι. Αλλά θα αφήσει το καλό για το τέλος. Ενας τίτλος, είναι πάντα καλοδεχούμενος και φτιάχνει το κέφι για τη συνέχεια. Και φαίνεται πως αυτό είναι κάτι που το έχουν κατανοήσει άπαντες εντός της ΑΕΚ.

Τα μηνύματα που λαμβάνω από τα Σπάτα δείχνουν πάθος και αποφασιστικότητα. Στα πηγαδάκια των παικτών, στις συζητήσεις που γίνονται, φαίνεται πως καταλαβαίνουν όλοι δίχως καμία αμφιβολία για την επιτυχία. Όχι επειδή υπάρχει αλαζονεία, αλλά επειδή αντιλαμβάνονται πως τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, εφόσον δεν υπάρχει κούπα στην τροπαιοθήκη.

Προσέξτε. Δεν αναφέρομαι σε τετριμμένες τοποθετήσεις περί κυπέλλου. Αυτές μοιάζουν έτσι και αλλιώς παρωχημένες. Αυτό που στη δική μου λογική μετρά περισσότερο είναι πως διακρίνω αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό από τους παίκτες, ανάλογο με αυτόν που κατέγραφα και το καλοκαίρι πριν τους προκριματικούς του Champions League. Το μοναδικό σημείο που αξίζει πραγματικά να θυμάσαι από τη χρονιά που μας αφήνει.

Εκτιμώ πως ο χρόνος που μεσολάβησε, τα στραπάτσα που δέχτηκαν οι παίκτες, η προσβολή του εγωισμού τους, λειτουργεί θετικά. Η ΑΕΚ λειτουργεί ξανά εσχάτως ως μια ομάδα, μια οικογένεια. Υπήρξαν πολλά που έγιναν λάθος στη διάρκεια του χρόνου. Ξοδεύτηκαν δυνάμεις, η ΑΕΚ έβγαλε πολλές αδυναμίες. Αλλά οι παίκτες που έγιναν πρωταθλητές και κρατούν σταθερά την ομάδα σε υψηλό επίπεδο επί χρόνια, δεν έπαψαν να είναι ικανοί.

Επειδή πολλές φορές χανόμαστε σε εικονικές πραγματικότητες και λέγονται τέρατα, αξίζει να θυμίσουμε κάποια δεδομένα. Όπως, ότι μέχρι να έρθει η – εντελώς άδικη και μόνο εις βάρος της ΑΕΚ – τιμωρία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η διαφορά από την κορυφή δεν ήταν απαγορευτική. Επειτα από την ήττα στην Τούμπα (σε ματς με δύο δοκάρια, που κατά κοινή ομολογία υπήρξε μαγική εικόνα το αποτέλεσμα), η ΑΕΚ απείχε τρεις βαθμούς από την 1η θέση. Η αφαίρεση βαθμών την άφησε πίσω.

Αξίζει να καταγραφεί, πως ακόμα και από το ανεπιτυχές πέρασμα του Ουζουνίδη, η ΑΕΚ βρισκόταν στους ίδιους βαθμούς συγκριτικά με την περυσινή σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Απλά, η διαφορά αφορούσε τη δυναμική που ανέπτυξε ο ΠΑΟΚ, που πλέον αφοσιώθηκε απόλυτα στο στόχο του πρωταθλήματος, είχε ποιότητα και τύχη, κατάφερε να πετύχει κάτι που μοιάζει πραγματικά απίστευτο, να κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα.

Οσο περνούσε ο καιρός και η ΑΕΚ τρεμόπαιζε, η διαφορά αυξανόταν και η κατάσταση στην ομάδα βάραινε. Γι’ αυτό και υπήρξαν απρόσμενες απώλειες, χάθηκε η ηρεμία, άνοιξε η διαφορά σε τρομερά επίπεδα. Αυτά ως μικρή περίληψη, για να μη λησμονούμε πως φτάσαμε ως εδώ. Η ΑΕΚ δεν έπαψε να είναι κακή ομάδα. Υπήρξαν μεταγραφικές αστοχίες, αλλά η διαφορά με τον ΠΑΟΚ δεν είναι σε καμία περίπτωση οι 24 βαθμοί που φαίνονται τώρα στη βαθμολογία.

Ποια ήταν η αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων; Πως η ΑΕΚ επιχείρησε – όντας ανέτοιμη – να κάνει βήμα μπροστά και να αλλάξει στυλ παιχνιδιού και φιλοσοφία. Την ώρα που ο ΠΑΟΚ επένδυσε στην αμυντική συνοχή και άφησε το θέαμα κατά μέρος, στην ΑΕΚ βάλθηκαν να χαλάσουν τη συνταγή. Και σε εμένα αρέσει περισσότερο το θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά από ένα 5-4, προτιμώ το 1-0. Και κυρίως, προτιμώ τις νίκες.

Γι’ αυτό και αισιοδοξώ με όσα μαθαίνω από τα Σπάτα. Γιατί δεν είναι κούφια λόγια, αλλά δείγμα θέλησης. Ανάλογη με αυτήν που καταγράφονταν πριν τον τελικό του ’16 με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έχει παίκτες που το μάτι τους γυαλίζει, κόσμο που τους συναντά και τους μιλά συνεχώς για το κύπελλο και πόσο σημαντικό είναι να το κατακτήσουν. Και στο τέλος, αυτό θα συμβεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X