Τα «κοράκια» λυπήθηκαν για την «3άρα», αλλά τους έκατσε ο Λόπες...

Τα «κοράκια» λυπήθηκαν για την «3άρα», αλλά τους έκατσε ο Λόπες...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είχα πει με τον Σταύρο πως θα έγραφα το blog αμέσως μετά από το ματς και για να πω την αλήθεια, καλύτερα να μην το είχα πει. Γιατί δεν είμαι ψύχραιμος. Κι όταν δεν είσαι ψύχραιμος, δεν πρέπει να γράφεις. Το τηρώ όσο μπορώ αυτό, απόψε δεν είναι δυνατόν.

Δεν είμαι ψύχραιμος φυσικά λόγω του Λόπες. Είναι αδιανόητο. Είναι απίστευτο. Είναι η έβδομη περίπτωση ρήξης χιαστού από τον Μάρτιο του 2015, που στο ματς με τον ΟΣΦΠ στο κύπελλο, έπεσε ο Μάνταλος.

Ακολούθησε ο Μπακάκης, ο Λαμπρόπουλος, άλλη μια φορά ο Μάνταλος, ο Γιόχανσον, ο Πάρης Μπάμπης ο πιτσιρικάς και τώρα η πρώτη διάγνωση για τον Λόπες, είναι επίσης ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Σε καμιά άλλη ομάδα δεν μπορεί να υπάρχει ανάλογο παράδειγμα, σε διάστημα 3,5 χρόνων. Σε καμιά. Αλλά και σε καμιά δεν υπάρχει η γλωσσοφαγιά και ο αρνητισμός που υπάρχει στην ΑΕΚ.

Η απαξίωση των παικτών, η ισοπέδωση τους στα πλαίσια της εμπάθειας για την διοίκηση, η αναζήτηση από τόσο μεγάλο μέρος κόσμου μιας ομάδας, της ζημιάς, του να πάθει το κακό η ομάδα, για να νιώσουν δικαιωμένοι και να χαρούν.

Χαρείτε λοιπόν κάποιοι που λειτουργείτε σαν κοράκια. Πάει και ο Λόπες. Μπορεί να σας στενοχώρησε η ομάδα σας, που δεν σας έκανε την χάρη να δείξει… πόσο λίγη είναι, αλλά αποζημιωθήκατε, με ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα. Που θα πάει, θα γονατίσει.

Ναι, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και με την ΑΕΚ όλη μου την ζωή και είμαι γραφικός προληπτικός. Δεν το αρνούμαι. Και όποιος θέλει ας γελάσει, αλλά εγώ θα το πω ξανά. Η ανεπανάληπτη γλωσσοφαγιά, τρώει την ΑΕΚ κι αφήστε με να το πιστεύω μόνος μου.

Λυπάμαι, αλλά είπαμε δεν είμαι ψύχραιμος απόψε και κακώς γράφω. Γιατί θα βρεθούν σίγουρα κάποιοι σκατόψυχοι, που θα πουν απόψε με αφορμή τον Λόπες, για μεταγραφές, για αδυναμίες κλπ. Θα βρεθούν σίγουρα, γιατί ντροπή μπροστά στο μέγεθος της εμπάθειας δεν υπάρχει. Για κάποιους επαναλαμβάνω.

Πέντε ματς στο πρωτάθλημα, τα τρία σε Τρίπολη, Τούμπα και Ηράκλειο, η ΑΕΚ έχει τέσσερις νίκες και μια ήττα που ήρθε από το πουθενά, στην καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει στην Θεσσαλονίκη την τελευταία τετραετία.

Μια ομάδα δηλαδή που βάσει εικόνας στο γήπεδο και προϋποθέσεων για να σκοράρει, έπρεπε να είχε πάρει και τα πέντε ματς κι όχι μόνο τα τέσσερα που πήρε. Κι αυτή την ομάδα πασχίζουν να βγάλουν λίγη, περιορισμένων δυνατοτήτων, ομάδα που μοιραία θα γονατίσει.

Όχι, δεν θα γονατίσει, επειδή το θέλουν οι αντίπαλοι της και ορισμένοι κομπλεξικοί μέσα στις τάξεις της. Και για μένα αυτό είναι το πιο ισχυρό μήνυμα που στέλνει η ΑΕΚ με την εικόνα της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Τα λάθη της, τα ποδοσφαιρικά, φυσικά υπήρξαν κι αυτό δεν αλλάζει. Και πρέπει να αναγνωριστούν, να αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που τις έχουν και να τα διορθώσουν.

Ωστόσο αυτή η ομάδα φέτος, που από αρχές Αυγούστου δεν έχει παίξει ποτέ κομπλέ ούτε κατά προσέγγιση, απαξιώνεται στην ουσία για μια μεταγραφή. Του κεντρικού χαφ.

Που ναι, έπρεπε να γίνει, που ναι στοιχίζει το ότι δεν έχει γίνει και ίσως στοιχίσει περισσότερο στη συνέχεια, αλλά δεν μπορεί να ακυρώσει την αξία της υπόλοιπης ομάδας.

Γιατί γι’ αυτό μιλάω. Όχι για την γκρίνια που μπορεί να έχει ο οποιοδήποτε για τις επιλογές που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Αλλά για την απαξίωση της υπόλοιπης ομάδας, εξαιτίας αυτού. Τα τερατώδη που λέγονται και γράφονται σε βάρος αυτής της ομάδας, που αν δείχνει κάτι στο ξεκίνημα της φέτος, είναι πως σαν εικόνα και σε μεγάλο βαθμό και σε αποτελέσματα, είναι καλύτερη από πέρσι.

Πιο πειστική. Μόνο το δεύτερο ημίχρονο στον Άγιαξ, είναι μαύρη τρύπα. Στο πιο δύσκολο παιχνίδι δηλαδή, με ένα κάρο απουσίες πάλι.

Αλλά τι να κάνουμε… Αυτή η ΑΕΚ παίζει σα να κρίνεται σε κάθε αγώνα. Σα να μπορεί το αποτέλεσμα κάθε μεμονωμένου ματς να ανατρέψει τα πάντα στις εκτιμήσεις που γίνονται γι’ αυτήν. Κι έτσι θα συνεχίζει να παίζει, βασισμένη στα δυνατά της στοιχεία, που δεν είναι λίγα και στον κόσμο που είναι διατεθειμένος να την στηρίξει και την έχει στηρίξει.

Όπως είπε και ο Μπιλ Σάνκλι κάποτε, απευθυνόμενος στους οπαδούς της Λίβερπουλ. «Αν δεν μπορείτε να μας υποστηρίξετε στις ήττες και στις ισοπαλίες, τότε δεν θέλουμε να μας υποστηρίζετε ούτε στις νίκες». Και δεν είχε γνωρίσει και κάποιους οπαδούς της ΑΕΚ, ο μεγάλος Άγγλος προπονητής…

ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη για το ύφος απόψε, αλλά λέω πάλι, πως δεν είμαι ψύχραιμος. Αν αρκεί αυτός ως δικαιολογία, ας γίνει δεκτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X