Ισοπαλία σαν ήττα για την ΑΕΚ, πέταξε την ευκαιρία κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Ισοπαλία σαν ήττα για την ΑΕΚ, πέταξε την ευκαιρία κόντρα στον Παναθηναϊκό!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η συγκυρία έδειχνε ιδανική. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει δύο βαθμούς στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, η ΑΕΚ ήξερε πως με νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ έκλεινε τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς. Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ έπρεπε να το πάρει με πάθος, έβγαλε το χειρότερο εαυτό της. Πέταξε στα σκουπίδια ένα ημίχρονο, συνήλθε στο δεύτερο, αλλά και πάλι δεν βρήκε τις λύσεις. Ο Ουζουνίδης έβγαλε τους παίκτες που κρατούσαν την ομάδα, η ΑΕΚ δεν είχε ενέργεια και έμεινε στο 0-0.

Αν και φαινόταν πως το δίλημμα του Ουζουνίδη ήταν στη δεξιά πλευρά ποιον εκ των Μάνταλου ή Γκάλο θα χρησιμοποιήσει, τελικά ο τεχνικός της ΑΕΚ έριξε τελικά εκεί τον Μπογέ. Με αυτήν την κίνηση ήταν φανερό πως ήθελε να διατηρήσει τον Μάνταλο αριστερά και να έχει ισορροπία στο παιχνίδι. Εκπληξη στις επιλογές του Ουζουνίδη υπήρξε και η χρησιμοποίηση του Οικονόμου στο πλευρό του Τσιγκρίνσκι, αν και όλα έδειχναν Τσόσιτς.

Μολονότι φαινόταν πως η ΑΕΚ είχε βάλει τα «καλά» της, αυτό δεν βγήκε στο γήπεδο. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν σκιά του καλού εαυτού τους, νωχελικοί και δίχως φαντασία στη δημιουργία. Συνεχώς έβγαιναν δεύτεροι στην μπάλα, έχαναν τις προσωπικές μονομαχίες με ελάχιστες εξαιρέσεις και είχαν τεράστιο πρόβλημα να δημιουργήσουν υπό την πίεση που ασκούσε ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός είχε φρεσκάδα, διάθεση, τρεξίματα και πάθος που έλειπαν από την ΑΕΚ. Μπορεί να μην είχε την καθαρή ευκαιρία – εξαίρεση η φάση του 31’, έπειτα από το λάθος του Σιμόες, με τον Μπάρκα να σταματά τον Μακέντα – αλλά είχαν κυριαρχήσει στο γήπεδο. Κατάφεραν να αφυπνίσουν το κοινό τους, να δείχνουν καλύτεροι από την ΑΕΚ και να την έχουν στριμώξει στα σχοινιά.

Δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει και διαφορετικά, αφού η ΑΕΚ τα περίμενε όλα από το κέφι του Πόνσε και την ποιότητα του Μπογέ. Επαιζε μονόπαντα από τη δεξιά πλευρά, δεν είχε φαντασία, έχανε εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή και βρισκόταν σε θέση πίεσης. Υπήρξε μια αντίδραση και δύο καλές φάσεις στο δίλεπτο 35-36’ με πρωταγωνιστή τον Πόνσε, αλλά η ΑΕΚ δεν έπειθε.

Ο Ουζουνίδης επιχείρησε να διορθώσει την ανορθογραφία που υπήρχε στο πρώτο 45λεπτο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Αλλαξε πλευρές σε Μπογέ και Μάνταλο και άρχισε να αποκαθίσταται η ισορροπία δυνάμεων. Η ΑΕΚ άρχισε πλέον να πιέζει την άμυνα του Παναθηναϊκού και την ανάγκαζε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Πλέον, η ΑΕΚ ήταν αυτή που όριζε την τύχη του ματς. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός στο γύρισμα του Μάνταλου, ο Διούδης σταμάτησε τη βολίδα του Λιβάγια. Ο Δώνης – που στο πρώτο ημίχρονο είχε δει τους Κουλιμπαλί, Γιόχανσον να κάνουν πάρτι δεξιά – επιχείρησε να σταματήσει την ΑΕΚ με διπλή αλλαγή και κυρίως την είσοδο του Κάτσε για να δώσει δύναμη στη μεσαία γραμμή.

Βέβαια, αν και είχε πάρει τον έλεγχο, τα φτηνά λάθη στη μεσαία γραμμή των «κιτρινόμαυρων» έδιναν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βρει δύο φάσεις από το πουθενά με Μπουζούκη και Χατζηθεοδωρίδη. Η αντίδραση του Ουζουνίδη ήρθε με την αντικατάσταση του – εξαιρετικού – Μπογέ από τον Γκάλο, με τον Μάνταλο να επανέρχεται αριστερά. Ακόμα πιο περίεργη, η αντικατάσταση του Πόνσε από τον Κλωναρίδη.

Η έξοδος των δύο Αργεντινών φάνηκε να αφαιρεί από την ΑΕΚ κάθε φαντασία και δημιουργική ικανότητα στο παιχνίδι της. Η στόχευση ήταν πλέον να βγει στο ξέφωτο ο Κλωναρίδης και να εκμεταλλευθεί την αργή άμυνα του Παναθηναϊκού.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος (81’ Αλεφ), Μπογέ (72’ Γκάλο), Λιβάγια, Πόνσε (78’ Κλωναρίδης)

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης, 3-4-3): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης (63’ Κάτσε), Ινσούα, Μπουζούκης (84’ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα

Ο Αυστριακός Ντράχτα χρέωσε με κάρτα τους Λιβάγια (10’), Σιμόες (57’), Δώνη (23’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X