Απευθύνουμε ευχαριστίες αλλά είναι λάθος…

maurogiorgos tilediaskepsi

Από την έναρξη της πανδημίας η κοινή γνώμη και κατ’ επέκταση οι κάτοικοι της Ηπείρου βρέθηκαν με αντιμέτωποι με έναν βομβαρδισμό πληροφοριών, παραπληροφόρησης, φημών και παραφιλολογίας.

Όλα αυτά ήρθε να ανακόψει στα μέσα Μαρτίου η απόφαση για την έκδοση ενός καθημερινού ενημερωτικού δελτίου υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας το οποίο θα αποτύπωνε τα κρούσματα, τους ασθενείς που νοσηλεύονται, την κατάσταση της υγείας τους, την ιχνηλάτηση επαφών…

Το δελτίο αυτό αποτέλεσε τη μοναδική έγκυρη και αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης.

Η ενημέρωση ήταν καθημερινή σχεδόν για δύο μήνες και επανήλθε όποτε απαιτήθηκε, όπως στην περίπτωση της Παραμυθιάς.

Σήμερα έγινε και επίσημα γνωστό ότι η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας παύει να προχωρά στην έκδοση του συγκεκριμένου δελτίου.

Οι αιτίες που προκαλούν την διακοπή αυτή δεν είναι του παρόντος…

Το Epiruspost θέλει να απευθύνει ευχαριστίες στον Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο οποίος συντόνισε όλη την προσπάθεια, αφιέρωσε χρόνο και κόπο ώστε να υπάρχει η αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση.

Μαζί με τους συνεργάτες του έκαναν κάτι πέραν από το καθήκον τους αλλά πολύ ουσιαστικό όχι μόνο για όσους εργαζόμαστε στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά για το σύνολο των Ηπειρωτών που ήξεραν τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή.

Μαζί με τις ευχαριστίες μας καταθέτουμε και την διαφωνία μας για την διακοπή της ενημέρωσης η οποία προφανώς και είναι πολιτική και όχι υπηρεσιακή απόφαση.

Είναι κάτι που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα πιστεύουν ορισμένοι ότι θα λύσει και φυσικά θ’ αφήσει χώρο στις φήμες και τις παραφιλολογίες.           

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ